Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kazahstānā bojāgājuši gandrīz 90 000 retu antilopju

Kazahstānā konstatēta masveidīga saigu - apdraudēto stepes antilopju - bojāeja. Atbilstoši Lauksaimniecības ministrijas datiem bojāgājušo dzīvnieku skaits jau sasniedzis teju 90 000, turklāt varasiestādes atzīst - nav zināms, kas sērgu izraisījis.

Kostanajas un Akmolas apgabalos turpinās dzīvnieku mirstīgo atlieku utilizācija. "Aktobes apgabalā saigas vairs nemirst," paziņoja ministrijā.

Atbilstoši jaunākajiem datiem Kostanajas apgabalā iznīcinātas 81 970 mirušās saigas.

Kostanajas apgabals ir galvenais apvidus, kur Betpakdalas populācijas saigas laiž pasaulē mazuļus, atgādināja ministrija.

Tā kā mirušajiem dzīvniekiem konstatēta pastereloze, no 22.maija Kostanajas apgabala Urpekas lauku apvidū noteikti veterināri sanitārie ierobežojumi.

Kazahstānas Investīciju un attīstības ministrijas Aerokosmosa komitejas priekšsēdētājs Meirbeks Moldabekovs izteica viedokli, ka nav tiešas saistības starp raķetes Proton nogāšanos un saigu bojāeju.

"Tā ir saigu sērga. Tā, protams, var būt saistīta ar ekoloģiju, kā arī kosmodromu. Tomēr saigu sērga, ja skatāmies tieši reģionālā griezumā, izpletusies tālu no Karagandas apgabala Baikonuras," skaidroja amatpersona.

"Saigu sērga izpletusies Kostanajas, Akmolas un Aktobes apgabalos. Tāpēc mēs uzskatām, ka, visticamāk, nav šādas tiešas saites, bet mēs turpināsim pētīt," norādīja Moldabekovs, Kazahstānas parlamenta augšpalātā atbildot uz senatora Muhtara Altinbajeva jautājumu.

Žurnālistiem Moldabekovs atzina - tas, ka starp raķešu palaišanu un saigu nāvi nav tiešas saistības, ir tikai viņa pieņēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits