Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kazahstānā par masu nekārtību organizēšanu notiesā vairāk nekā 30 naftiniekus

Kazahstānas tiesa pirmdien piespriedusi sodus vairāk nekā 30 naftiniekiem, kurus tā atzina par vainīgiem pērnās ziemas nemieros, kuros, izraisoties sadursmēm ar policiju, dzīvību zaudēja vismaz 15 cilvēki, vēsta tīmekļa medijs Korrespondent.

Aktau pilsētas tiesā pirmdien tika nolasīts spriedums 37 naftiniekiem, kas bija apsūdzēti masu nekārtību organizēšanā. Trīs apsūdzētos tiesa attaisnoja, 13 cilvēkiem tika piespriesti no trim līdz septiņiem gadiem cietumā, bet 16 - nosacīti cietumsodi. Vēl pieciem piespriesti no diviem līdz trim gadiem cietumā, tomēr viņi amnestēti.

Kad decembrī Žanaezenas pilsētā izraisījās sadursmes streikojošo strādnieku, viņu atbalstītāju un policijas starpā, nogalināti tika vismaz 15 cilvēki. Varasiestādes atzinušas, ka policisti atsevišķos gadījumos pārkāpuši amata pilnvaras. "Valsts vara izvēlas starp to, kas ir ielikts scenārijā - vajag bargi sodīt -, un to, ka apsūdzības nav pierādītas un sabiedrībā raisa lielas šaubas," skaidroja opozīcijas aktīvists Amiržans Kosanovs, kurš piedalījās tiesas sēdē.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Kazahstānas tiesa piesprieda no pieciem līdz septiņiem gadiem cietumā vairākiem policijas darbiniekiem, atzīstot viņus par vainīgiem decembrī Manghistau apgabalā notikušo nemieru asiņainajā apspiešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits