Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kazahstānas parlamenta vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi valdošā partija

Svētdien aizvadītajās Kazahstānas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvusi valdošā partija Nur Otan, taču jaunajā parlamenta sasaukumā būs pārstāvētas vēl divas partijas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas izziņotie sākotnējie rezultāti. Līdz šim Kazahstānas parlamentā bija pārstāvēta tikai prezidenta Nursultana Nazarbajeva partija Nur Otan.

Taču Kazahstāna mainījusi vēlēšanu sistēmu, un atbilstoši likumam nākamajā parlamentā jābūt pārstāvētām vismaz divām partijām. Saskaņā ar jauno sistēmu partijai, kas vēlēšanās iegūst otro vietu, tiek garantēta pārstāvniecība parlamentā pat tādā gadījumā, ja tā nav pārvarējusi septiņu procentu barjeru, kas noteikta iekļūšanai parlamentā.

Atbilstoši sākotnējiem rezultātiem par Nur Otan nodoti 80,74% balsu. Otrajā vietā ar 7,46% balsu ierindojusies partija Ak Zhol, bet 7% barjeru izdevies pārvarēt arī Komunistiskajai partijai, par kuru nobalsojuši 7,2% vēlētāju.

Neviena cita partija jaunajā parlamenta sasaukumā nav iekļuvusi. Kopumā vēlēšanās piedalījās septiņas partijas. Vēlētāju aktivitāte pārsniedza 75%, informē Centrālā vēlēšanu komisija.

Tikmēr opozīcija jau paziņojusi, ka vēlēšanās pieļauti pārkāpumi. Nazarbajevs gan apgalvo, ka vēlēšanas bijušas tik atklātas un godīgas kā vēl nekad iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits