Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Ķīnā pēc naftas cauruļvada sprādziena 52 bojāgājušie

Bojāgājušo skaits naftas vada eksplozijā, kas piektdien notika Ķīnas piekrastes pilsētā Cjindao, pieaudzis līdz 52, svētdien vēsta valsts mediji.

Vēl 11 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem, vēsta ziņu aģentūra "Siņhua". 18 000 cilvēku sprādziena dēļ evakuēti.

"Neraugoties uz lietu, glābšanas darbi turpinās," ziņo aģentūra. "Gruvešu savākšana ir apgrūtināta sarežģītās situācijas dēļ, kā arī tāpēc, ka atsevišķos sprādziena apvidos joprojām ir viegli uzliesmojošas gāzes paliekas."

Sprādziens bija tik spēcīgs, ka izpostīti tuvējie ceļi, bet virs pilsētas pacēlās melni dūmi. "Siņhua" reportieri novērojuši, ka ielās izveidojušās plaisas pat pusotra kilometra garumā.

Cauruļvadā, kas atrodas valstij piederošā naftas uzņēmuma "Sinopec" pārvaldībā, piektdienas rītā radusies noplūde, un pēc vairākām stundām tas eksplodējis brīdī, kad strādnieki mēģinājuši novērst noplūdi.

"Siņhua", atsaucoties uz glābējiem, vēstīja, ka daļa naftas caur notekūdeņu sistēmu ieplūdusi Dzjaodžou līcī un piesārņojums jūrā izplatījies ap 3000 kvadrātmetru platībā.

Ķīnā darba drošības standarti bieži netiek ievēroti, un rūpnīcās un raktuvēs regulāri notiek dažādi nelaimes gadījumi. Nelaimes gadījumos darbavietās šā gada pirmajā pusē Ķīnā gājuši bojā vai bez vēsts pazuduši ap 28 000 cilvēku, liecina valsts mediju ziņotais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits