Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ķīnas premjera ģimenes pārstāvji noliedz ziņas par viņiem piederošiem daudzmiljardu īpašumiem

Advokāti, kuri pārstāv Ķīnas aizejošā premjerministra Veņa Dzjabao ģimenes intereses, publiski nolieguši laikrakstā The New York Times publicēto informāciju, saskaņā ar kuru politiķa tuvākie radinieki pārvalda īpašumus 2,7 miljardu ASV dolāru vērtībā. Juristu paziņojuma angliskā versija lasāma Honkongas izdevumā Sunday Morning Post.

Paziņojumā juristi uzsver, ka „neeksistē nekādas slepenas bagātības, kuras, atbilstoši The New York Times versijai, uzkrājuši Veņa Dzjabao ģimenes locekļi. Advokāti tāpat pavēstījuši, ka tie no premjera radiniekiem, kuri nodarbojās ar biznesu, nepārkāpj likumu un nepārvalda jebkādu kompāniju akcijas.

Bez tam Ķīnas premjera ģimenes pārstāvji norāda, ka pats Veņs Dzjabao nekādi nav saistīts ar savu radinieku kompānijām. Kas attiecas uz politiķa ģimenes draugu uzņēmumiem, tad arī starp tiem un premjeram tuvām aprindām nav nekādas saistības.

Paziņojuma beigās advokāti sola arī turpmāk komentēt The New York Times „jebkādus melīgus rakstus, uzsverot, ka „patur sev tiesības prasīt no avīzes atbildību tiesā”.

The New York Times pārstāvji tikmēr noraidījuši Ķīnas premjera ģimenes advokātu pretenzijas, raksta The Wall Street Journal. Pie tam, kā paskaidrots Ņujorkas laikrakstā, Veņa Dzjabao juristi pagaidām ar redakciju nav sazinājušies. Tikmēr The Guardian atzīmē, ka tāda ranga Ķīnas politiķa pārstāvju publiska reakcija uz rakstu ārvalsts preses izdevumā ir ļoti reta parādība.

Raksts The New York Times tika publicēts pagājušajā piektdienā. Materiāla autori apgalvoja, ka Ķīnas premjera radi, tajā skaitā viņa māte, dzīvesbiedre un dēls, pārvalda aktīvus, kuru vērtība ir aptuveni 2,7 miljardi ASV dolāru. Pie tam izdevums atzīmēja, ka iesaistīts Veņam Dzjabao tuvo aprindu saistība ar šiem aktīviem tiek rūpīgi slēpta, kā īpašniekus parasti uzrādot kādas trešās personas.

Kas attiecas uz pašu Veņu Dzjabao, tad viņš, atbilstoši laikraksta versijai, tiešām nekādi nav saistīts ar biznesu. Tai pašā laikā izdevums norāda, ka politiķa radinieku bizness strauji vērsies plašumā tieši pēc tam, kad Veņs Dzjabao ieņēma premjera posteni.

Drīz vien pēc publikācijas parādīšanās, tā tika bloķēta interneta Ķīnas sektorā. Jāpiebilst, ka skandāls izcēlies varas maiņas valstī priekšvakarā. Gaidāms, ka novembrī Hu Dziņtao vietā par jauno Ķīnas Tautas Republikas priekšsēdētāju kļūs viņa vietnieks Si Dziņpiņs, tāpat savu posteni pametīs arī Veņs Dzjabao.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits