Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kipras prezidents: No eiro neatteiksimies

Kipra neatteiksies no eiro, neskatoties uz bargajiem starptautisko aizdevēju nosacījumiem, kas valsti paglābis no bankrota, piektdien paziņoja Kipras prezidents Niks Anastasiads.

"Mēs nepametīsim eiro un es to uzsveru," ikgadējā valsts ierēdņu konferencē galvaspilsētā Nikosijā pavēstīja Anastasiads. "Es atkārtoju, mēs neiesaistīsimies riskantos eksperimentos, kas apdraudētu mūsu valsts nākotni." 

Kā pavēstīja prezidents, pirms mēneša, kad viņš stājās amatā, valsts bija bankrotējusi. 

Viņš arī kritizēja iepriekšējo valdību par lielu naudas summu ieguldīšanu valsts otrā lielākajā bankā Laiki Bank, kura glābšanas programmas ietvaros tiks likvidēta. 

Jau vēstīts, ka Kipra nonākusi milzīgās finanšu grūtībās, un naktī uz pirmdienu eirozonas finanšu ministri piekrita piešķirt Kiprai desmit miljardu eiro (7,03 miljardu latu) starptautisko aizdevumu, lai glābtu Kipras bankas no bankrota un saglabātu Kipru eirozonā. 

Vienošanās paredz, ka Laiki Bank nekavējoties tiks sadalīta "labajā" un "sliktajā" bankā, bet labie aktīvi galu galā tiks pievienoti Kipras lielākajai bankai Bank of Cyprus. Savukārt sliktā banka laika gaitā tiks likvidēta.

Tikmēr visi Kipras bankās esošie depozīti, kas pārsniedz 100 000 eiro, tiks aplikti ar vienreizējo nodevu, savukārt noguldījumi, kas nepārsniedz 100 000 eiro, ar nodokli netiks aplikti. 

Kipras bankas ceturtdien plkst.12 pēc vietējā un Latvijas laika atsāka darbu pēc 12 dienu pārtraukuma, taču to klientiem noteikti dažādi ierobežojumi, lai novērstu naudas aizplūšanu uz ārvalstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits