Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lai taupītu, Pentagons sūta darbiniekus atvaļinājumā

ASV Aizsardzības departaments budžeta līdzekļu taupīšanas dēļ no šīs nedēļas civilos darbiniekus sūta bezalgas atvaļinājumā. Pentagons aprēķinājis, ka tā līdz 30. septembrim, kad noslēdzas finanšu gads, izdosies ietaupīt 1,8 miljardus dolāru (972 miljoni latu), vēsta The Washington Post.

Plāns paredz, ka 700 tūkstoši Pentagona darbinieku turpmākās 11 nedēļas katru nedēļu paņem vienu neapmaksātu brīvdienu, tādējādi viņu atalgojums samazinās aptuveni par 20 procentiem.

Aizsardzības resoram bija jāpieņem šāds pretrunīgs lēmums, jo spēkā stājās automātiskie budžeta samazināšanas mēri, kas šogad Pentagonam liek samazināt izdevumus par 37 miljardiem dolāru (nepilni 20 miljardu latu). Tas notika, jo ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija un Kongress nevienojās par alternatīviem tēriņu samazināšanas pasākumiem.

Arī ASV bruņotie spēki veic dažādus tēriņu samazināšanas pasākumus, bet to galvenais uzdevums - aizsargāt valsts drošību - tiks izpildīts tādā pašā līmenī kā līdz šim, apsolījis Pentagona preses sekretārs Džordžs Litls, kurš arī došoties bezalgas atvaļinājumā. «Žēl, ka mūs ir piemeklējuši šādi laiki, bet mēs pieliksim visas pūles, lai pēc iespējas nesāpīgāk to pārdzīvotu,» viņš sacīja.

Ir izskanējuši minējumi - ja Baltais nams un Kongress nepanāks kompromisu par budžeta deficīta samazināšanu, Pentagonam nākamgad var būt jāsūta bezalgas atvaļinājumā vēl lielāks skaits darbinieku un, iespējams, jāsamazina štati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits