Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Latviešu puisi Īrijā apbalvo par varonību, izglābjot smiltīs apraktu zēnu

Īrijas ūdens drōšības asociācija trešdien rīkoja ikgadējo svinīgās balvas pasniegšanas ceremoniju, kurā par ārkārtēju drošsirdību uz ūdens tika godināti 26 cilvēki. Šo cilvēku vidū par drošsirdību tika apbalvots arī latvietis Artūrs Muižnieks, vēsta portāls Baltic Ireland.

2012. gada 10. augustā A.Muižnieks kopā ar diviem draugiem – Demitriju Agurazovu no Azerbaidžānas un Normanu Kudlu no Lietuvas atpūtās pludmalē. Netālu no viņiem smiltīs spēlējās daži zēni, kad pār vienu no viņiem, deviņus gadus veco Calum Fenton, pēkšņi sabruka kāpa.

Artūrs žurnālistiem pastāstīja, ka sākumā nav noticējis, ka zem smiltīm tiešām ir kāds zēns, taču cits puika izmisīgi lūdzies, lai atrok viņa draugu un "viņa acīs varēja izlasīt, ka viņš runā patiesību".

Artūrs, Demitrijs un Normans raka ar kailām rokām un pēc vairākām minūtēm atbrīvoja cietušo zēnu no smilšu gūsta. Calum Fenton bija jau kļuvis zils no skābekļa trūkuma, taču drīz atsāka elpot un pēc nogādāšanas slimnīcā veiksmīgi un ātri atguvās.

Artūrs nav vienīgais latvietis, kurš pēdējos gados izglābis cilvēku Īrijā. Kā jau esam ziņojuši, 2009.gadā IWS apbalvojumu par slīkstoša cilvēka izglābšanu saņēma Agris Jankovičs no Droghedas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits