Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Latvijas robežsardze palīdz Gruzijai

Latvijas robežsardzes vadītājs, ģenerālis Gunārs Dāboliņš šodien vizītes laikā Gruzijā apspriedis divpusējo sadarbību nelegālās migrācijas apkarošanā un nelegālo bēgļu atpakaļuzņemšanas līguma turpmāko izpildi. Latvijas robežapsardzības strukturām izdevies iegūt lielu pieredzi, ko vēloties pārņemt gruzīni.

Gruzijā savu darbu jau uzsākuši trīs Latvijas robežsardzes virsnieki, no kuriem divi strādās Tbilisi lidostā, bet viens atradīsies Latvijas vēstniecībā un uzturēs sakarus ar Gruzijas robežpoliciju. Tiesības nosūtīt uz Gruziju trīs savus virsniekus Latvija ieguvusi pēc uzvaras Eiropas Savienības konkursā. Lielākā daļa šīs misijas izdevumu tiks segta no ES līdzekļiem un tikai neliela daļa no Latvijas budžeta.

Gruzijas iekšlietu ministrs Ivane Merabišvili izteicis pateicību G.Dāboliņam par Latvijas atbalstu augusta piecu dienu kara laikā, kad Gruzijā iebruka Krievijas bruņotie spēki. Pēc gruzīnu ministra teiktā, Latvijas premjera ierašanās Tbilisi kopā ar Lietuvas un Igaunijas, kā arī Polijas un Ukrainas prezidentiem, apturējusi Krievijas agresiju. Uz G.Dāboliņa jautājumu par pašreizējo situāciju valstī I.Merabišvili atbildējis, ka tuvākā pusgada laikā būtiski satracinājumi neesot gaidāmi. Arī 9.aprīlī gruzīnu opozīcijas ieplānotā protesta akcija neizvērsīšoties īpaši plaši. Tajā varētu piedalīties ne vairāk kā 15000 cilvēku. Jāteic, ka Dienas novērojumi Tbilisi divu pēdējo dienu laikā rāda, ka neapmierināto iedzīvotāju skaits Gruzijas galvaspilsētā tomēr varētu būt lielāks. I.Merabišvili arī izteicies, ka nopietni sabiedriskās kārtības pārkāpumi netikšot pieļauti.

Gruzijas iekšlietu ministrs kopumā atzinīgi vērtējot Eiropas Savienības novērotāju misiju, lai gan tā savu galveno uzdevumu neesot paveikusi. Šie novērotāji neesot varējuši darboties Gruzijas separātiski noskaņotajās teritorijās Dienvidosetijā un Abhāzijā, kur viņus nav ielaidušas krievu un separātistu militārpersonas. Tādēļ nav ES novērotājiem nav informācijas, kas notiek otrā robežas pusē, kur tagad izvietoti prāvi Krievijas armijas spēki.        

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits