Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lodzas vadība gatavojas vērsties tiesā pret britu laikrakstu The Sun

Lodzas pašvaldības vadītāja apsver iespēju vērsties tiesā pret britu laikrakstu The Sun, jo tajā pilsēta raksturota kā pilna "dzērāju, augļotāju un lombardu", ziņo Polijas radio.

"Šodien es nosūtīšu The Sun galvenajam redaktoram vēstuli, kurā aicināšu viņu pašu paskatīties, cik lielā mērā viņa padotais kļūdījies par mūsu iemīļotās pilsētās patieso dabu," pirmdien sacīja Hanna Zdanovska. Viņa arī likusi juristiem izvērtēt iespējas vērsties tiesā pret mediju magnātam Rūpertam Mērdokam piederošo avīzi par faktu sagrozīšanu un kaitēšanu pilsētas tēlam ārvalstīs. Tāpat Zdanovska vērsusies arī pie Polijas Ārlietu ministrijas, prasot tās iejaukšanos.

The Sun svētdienas izdevumā bija publicēts apjomīgs raksts "Polijas pilsēta, kas pārvākusies uz Lielbritāniju" par, laikraksta vārdiem, savulaik pārticīgās rūpniecības pilsētas sabrukumu. "Pamestas ēkas, slēgti uzņēmumi, drūpoši mūri. Nabadzīgie un vecie iedzīvotāji stājas rindā, lai nopirktu maizi," avīze uzbur drūmu ainu.

2004.gadā, kad Lielbritānija un Īrija atvēra darba tirgu jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, simtiem tūkstošu poļu un citu austrumeiropiešu izmantoja iespēju strādāt un apmesties uz dzīvi ārvalstīs. Tomēr The Sun apgalvo, ka migrācija novedusi pie agrākā tekstilrūpniecības centra Lodzas un daudzu citu pilsētu iznīkšanas.

Žurnālists Greiems Kalifords apgalvo, ka Polijas trešā lielākā pilsēta nonākusi dažādu problēmu varā. Savus novērojumus viņš pamato ar fotogrāfijām, kurās redzamas drūmas pilsētas ainavas un alkoholiķi, dīki klaiņojot pa Lodzas ielām. Britu laikraksts norāda, ka pilsēta ciešot no ekonomiskajiem imigrantiem, kuri esot "vēl postošāks drauds" nekā nacistiskā okupācija Otrajā pasaules karā.

"Puse no pieaugušajiem ir aizbraukuši no pilsētas," avīzei stāsta kāds Lodzas iedzīvotājs. "Viņi ir Skotijā, Londonā un Bornmutā, kur tiem ir skaists dzīvoklis, jauns televizors un mašīna - lietas, ko mēs nevaram atļauties," piebilst kāds cits. "Deviņus gadus pēc pievienošanās Eiropas Savienībai Polija piedzīvo nacionāla līmeņa krīzi," rezumē The Sun. "To izraisīja labākas dzīves meklējumi aiz Polijas robežām."

Tomēr Zdanovska uzskata, ka raksta autoram "nav nekādas sajēgas, par ko viņš raksta", turklāt tajā "Lodza parādīta ļoti aizspriedumainā veidā", kas saskan ar The Sun ilglaicīgo nostāju pret emigrāciju uz Lielbritāniju.

Polijas vēstniecība Londonā uz rakstu reaģējusi visai vēsi. "Iespējams, mēs vērsīsimies pie The Sun, ja rakstā sniegtā informācija izrādīsies nepatiesa," ziņu aģentūrai PAP sacīja vēstniecības runasvīrs Roberts Šaņavskis. "Arī Anglijā nav sevišķi grūti nofotografēt dzērājus un slēgtus veikalus."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits