Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Londonā sašautais baņķieris Gorbuncovs uzbrukumu saista ar bijušajiem biznesa partneriem

Pagājušā mēnesī Londonā sašautais krievu baņķieris Germans Gorbuncovs uzbrukumu saista ar saviem bijušajiem biznesa partneriem, kas šobrīd ieņem ietekmīgas pozīcijas Krievijā.

45 gadus vecais krievu baņķieris Gorbuncovs tika martā tika sašauts pie savas mājas durvīm, uzbrucējam uz viņu raidot sešas lodes.

Uzbrukums Gorbuncovam izraisīja satraukumu Londonā dzīvojošo turīgo krievu aprindās, izskanot bažām, ka Lielbritānijas galvaspilsētā kļuvusi par Maskavas noziedzīgo grupējumu kaujas lauku un vietu, kur ērti nokārtot vecos rēķinus.

Gorbuncovs sniedzis savu pirmo interviju kopš sašaušanas, laikrakstam Mail on Sunday pavēstot, ka uzbrukumu viņam pasūtījuši četri bijušie darījumu partneri, taču nenosaucot viņu vārdus.

Pēc Gorbuncova sacītā, uzbrukums saistīts ar 2009.gadā Maskavā notikušo atentātu pret viņa toreizējo partneri, krievu baņķieri Aleksandru Antonovu. Gorbuncovs gatavojies tuvākajās dienās sniegt liecības Krievijas izmeklētājiem par uzbrukumu Antonovam.

"Iepriekš man bija bail liecināt. Es nejutos droši. Bet dzīve Londonā man iedrošināja. Es mainīju savas domas, jo man šeit nekas nedraudēja. Taču nepilnu mēnesi vēlāk es tiku sašauts, dažas dienas pirms noteiktā datuma, kad man oficiāli vajadzēja sniegt savas liecības," sacīja Gorbuncovs.

Dažas dienas pēc sašaušanas nākot pie samaņas, Gorbuncovs devis rīkojumu saviem advokātiem nodot britu izmeklētājiem viņa rīcībā esošos dokumentus un informāciju par krievu uzņēmēju nelikumīgajiem darījumiem un naudas atmazgāšanu.

"Mūsu advokāti britu izmeklētājiem nodeva milzīgu daudzumu informācijas, kurā skaidri norādīts uz aizdomās turēto cilvēku motīviem. Viņi ir vienīgie, kuriem ir nopietni motīvi. Nav neviena cita, kas gribētu manu nāvi," sacīja Gorbuncovs.

Viņš nenosauca personas, kuras tur aizdomās par uzbrukumu, taču piebilda, ka viņi ir saistīti ar viņa aktīvu nelikumīgu pārņemšanu.

45 gadus vecā Gorbuncova veselības stāvoklis pamazām uzlabojas. Viņam nozīmēta diennakts apsardze, un baņķieris kopā ar ģimenes locekļiem tagad lūgs politisko patvērumu Lielbritānijā.

Gorbuncovs biznesā sāka darboties deviņdesmitajos gados, attīstot plašu biznesa impēriju apsardzes, nekustamo īpašumu, būvniecības un finanšu jomās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits