Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 3. septembris
Bella, Berta

Globālajos IT traucējumos vainojama kiberdrošības uzņēmuma CrowdStrike kļūda

Plašos IT darbības traucējumus, ko piektdien piedzīvojuši transporta uzņēmumi, kā arī citas kompānijas un iestādes visā pasaulē, izraisījis kļūdains kiberdrošības uzņēmuma "CrowdStrike" programmatūras atjauninājums, pamatojoties uz savu kiberdrošības dienestu secinājumiem, paziņojusi Vācijas valdība.

"Ietekmētās programmatūras ražotājs izplatījis aprisinājumu, kas jāizmato tiem, kurus skāruši" IT darbības traucējumi, preses konferencē pavēstīja Iekšlietu ministrijas pārstāvis Mehmets Ata, piebilstot, ka nekas neliecina par iespējamu kiberuzbrukumu.

Kā ziņots, Lielbritānijā, Austrālijā, Vācijā un citur pasaulē piektdien pieredzēti plaši IT darbības traucējumi, kas ietekmē aviosabiedrības, medijus un bankas.

Lielbritānijā par plašām IT problēmām ziņo dzelzceļa kompānijas, telekanāls "Sky News" nespēj pārraidīt tiešraidē un traucēta Londonas biržas mājaslapas darbība.

Lielākā Lielbritānijas dzelzceļa kompānija "Govia Thameslink Railway" (GTR), kas apkalpo četras dzelzceļa līnijas, ziņo, ka saskārusies ar plašām IT problēmām visā tīklā, un brīdina, ka vilcienu reisi var tikt atcelti.

GTR atklāja, ka nevar piekļūt vadītāju diagrammām noteiktās vietās, tādēļ vilcienu reisi var tikt atcelti bez savlaicīga brīdinājuma.

GTR dzelzceļa tīkli - "Southern", "Gatwick Express", "Thameslink" un "Great Northern" - apkalpo Londonas, Anglijas austrumu un Dienvidanglijas teritorijas un Londonas Getvikas lidostu.

Līdzīgas IT problēmas piemeklējušas arī citus transporta uzņēmumus, tai skaitā aviokompāniju "Ryanair". Lielbritānijas lidostas, tai skaitā Londonas Lūtonas un Edinburgas lidostas brīdinājušas par reisu kavēšanos.

Mediji ziņo, ka Lielbritānijā traucētas arī Nacionālā veselības dienesta datorsistēmas, kas paredzētas ģimenes ārstiem.

ASV lielākās aviokompānijas, tai skaitā "United", "Delta" un "American Airlines", apturējušas visus avioreisus, kā iemeslus minot komunikācijas problēmas, ziņo ASV Federālā aviācijas administrācija (FAA).

Berlīnes Brandenburgas lidosta paziņojusi, ka tehnisku problēmu dēļ šorīt atcēlusi visus avioreisus, un lidostas preses pārstāve ziņu aģentūrai AFP nespēja pateikt, kad reisi tiks atsākti.

Arī Amsterdamas Shipholas lidosta, kas ir viena no lielākajām Eiropā, ziņo, ka to skāruši globāli IT traucējumi, kas ietekmējuši arī Eindhovenas lidostu, aviosabiedrību "Transavia" un KLM darbību, kā arī Nīderlandes slimnīcas.

"Pašlaik ir globāli datoru darbības traucējumi. Šie traucējumi ietekmē arī lidojumus uz un no Šipholas. Tiek veikta ietekmes kartēšana," paziņojusi Shipholas lidosta.

KLM paziņojusi, ka arī to, tāpat kā citas aviokompānijas un lidostas, skāruši globālie IT traucējumi, kas neļauj apkalpot lidojumus. "Pagaidām esam spiesti apturēt lielāko daļu operāciju," paziņojusi aviokompānija.

Par problēmām IT sistēmās ziņojusi arī Edinburgas lidosta un Spānijas lidostas.

Austrālijā traucēta Sidnejas lidostas darbība. Lidosta paziņojusi, ka lidmašīnas izlido un ielido, bet brīdinājusi, ka vēlāk reisi var kavēties.

"Kopā ar mūsu aviokompāniju partneriem esam aktivizējuši ārkārtas rīcības plānus un izvietojuši papildu darbiniekus termināļos, lai palīdzētu pasažieriem," paziņojusi lidosta, kur šodien veidojās garas pasažieru rindas.

Austrālijā IT problēmas piedzīvojis arī telekomunikāciju uzņēmums "Telstra", raidorganizācija ABC un vismaz viens lielveikals.

Kraistčērčas Starptautiskā lidosta Jaunzēlandē arī ziņo par IT problēmām, brīdinot, ka tās var izraisīt reisu kavēšanos. Jaunzēlande ziņo, ka problēmas ir arī bankām un parlamenta datortīklam.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits