Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mediji: Prezidenta vēlēšanas Ēģiptē notiks jūnija sākumā

Pirmās prezidenta vēlēšanas kopš gadu desmitiem valdījušā diktatora Hosni Mubaraka gāšanas Ēģiptē notiks jūnija pirmajā nedēļā, atsaucoties uz amatpersonām, svētdien vēsta mediji.

Oficiālais varasiestāžu paziņojums par prezidenta vēlēšanu norises laiku gaidāms svētdien."Vēlēšanas sāksies jūnija pirmajās dienās un beigsies jūnija pēdējā nedēļā, ja būs nepieciešama otrā kārta," neatkarīgajam laikrakstam Al-Masry Al-Youm pavēstīja Prezidenta vēlēšanu komitejas amatpersona Ahmeds Šamss Eldins. Iepriekš tika ziņots, ka vēlēšanas varētu notikt maija beigās.

Prezidenta amata kandidātu reģistrācija sāksies 10.martā un ilgs trīs nedēļas, bet pēc tam sāksies 45 dienas ilgā priekšvēlēšanu kampaņa.

Par favorītiem gaidāmajās vēlēšanās tiek uzskatīts bijušais Arābu līgas ģenerālsekretārs Amrs Musa un kādreizējais Musulmaņu brālības biedrs Abdelmoneims Abuls Fotuhs. Savukārt viens no pazīstamākajiem Ēģiptes opozīcijas pārstāvjiem Nobela Miera prēmijas laureāts Mohameds El Baradei nolēmis tomēr nekandidēt Ēģiptes prezidenta vēlēšanās.

Parlamentā pārstāvētās partijas vēlēšanām var izvirzīt pa vienam kandidātam. Prezidenta vēlēšanās varēs piedalīties tikai Ēģiptes pilsoņi, kuru vecāki arī ir ēģiptieši. Viena no prasībām ir arī pabeigts obligātais militārais dienests.

Lai varētu pretendēt uz dalību Ēģiptes prezidenta vēlēšanās, potenciālajiem kandidātiem nedrīkstēs būs dubultpilsonība un tie nedrīkstēs būt laulāti ar ārvalstu pilsoni. Kandidātu atbalstam būs jāsavāc vismaz 30 parlamenta deputātu vai 30 000 balsstiesīgo paraksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits