Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Medvedevs iepazīstina Putinu ar jaunās valdības sastāvu

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs otrdien iepazīstināja prezidentu Vladimiru Putinu ar jaunās valdības sastāvu. Kā bija redzams televīzijā demonstrētajos kadros, Medvedevs Putinam iesniedza dokumentus, kuros izklāstīts iespējamais jaunās valdības sastāvs.

Kā teikts Kremļa mājaslapā ievietotajā paziņojumā, Medvedevs "iesniedza Vladimiram Putinam priekšlikumus attiecībā uz valdības struktūru un sastāvu". "Nerādīsim [sarakstā iekļautos] cilvēkus, lai neuzjundītu pārāk lielu interesi," tiekoties ar Putinu, sacīja Medvedevs.

Tikmēr ziņu aģentūra Interfax, atsaucoties uz vārdā neminētiem informācijas avotiem, vēsta, ka ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un finanšu ministrs Antons Siluanovs, visticamāk, saglabās savus amatus. Turklāt Igors Šuvalovs un Vladislavs Surkovs arī turpmāk, domājams, pildīs premjerministra vietnieku pienākumus.

Taču savu amatu, visticamāk, nāksies zaudēt premjerministra vietniekam Igoram Sečinam. Sečins tiek uzskatīts par vienu no tuvākajiem Putina sabiedrotajiem. Viņš jau vairākus gadus pārraudzījis Krievijas enerģētikas sektoru un, visticamāk, turpmāk strādās kāda valstij piederoša enerģētikas uzņēmuma valdē. "Citādi viņa dalība valdībā būtu atklāts uzbrukums Medvedeva politikai," kas iestājas pret valdības amatpersonām korporatīvos posteņos, skaidroja informācijas avots. Turklāt, amatu, domājams, nāksies zaudēt arī līdzšinējam iekšlietu ministram Rašidam Nurgalijevam saistībā ar neseno skandālu par vardarbību policijā, kas nav tikusi izskausta, par spīti pērnajām reformām.

Tikmēr pašreizējā aizsardzības ministra Anatolija Serdjukova izredzes saglabāt amatu tiek vērtētas kā "50 pret 50". Serdjukovs aizsācis ļoti pretrunīgi vērtētas militāras reformas.

Tikmēr Krievijas laikraksti, atsaucoties uz informācijas avotiem, ziņo, ka jaunajā valdībā, visticamāk, būs iekļauti arī Medvedeva sabiedrotie, tostarp Kremļa padomnieks ekonomikas jautājums Arkādijs Dvorkovičs. Savukārt analītiķi brīdina, ka vērienīgas izmaiņas valdībā nenāktu par labu bijušajam prezidentam. "Ja viņam izdosies [nomainīt daudzus cilvēkus], tas, visticamāk, nozīmēs to, ka šī valdība ilgi nestrādās," radio Kommersant sacīja fonda Indem vadītājs Georgijs Satarovs. "Putinam nerūpētu, ja viņš plānotu to relatīvi ātri nomainīt."

Pats Medvedevs iepriekš izteicies, ka valdībā nepieciešami "pilnīgi jauni cilvēki," turpretī Putins brīdinājis nepārsteigties ar pārlieku vērienīgām reformām, kas, pēc viņa domām, ir "bērnu spēlītes". Sagaidāms, ka oficiāli jaunā valdība tiks apstiprināta nākamajā nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits