Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Medvedevu sagaida ar piesardzīgu optimismu

Krievijas prezidenta amatā trešdien stājās Dmitrijs Medvedevs, kurš nomainījis līdzšinējo Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu. D.Medvedeva izteikumi rosinājuši cerības, ka viņš vairāk rūpēsies par likuma varu Krievijā un veidos draudzīgākas attiecības ar Rietumiem. Taču īstais Krievijas saimnieks joprojām būs V.Putins

The Times


Medvedevs būs jaunā Krievijas starptautiskā seja. Viņa priekštecis Putins ārzemēs izmantoja vāji slēptu nacionālismu, kas viņam labi kalpoja dzimtenē. Taču naidīgas attiecības ar Rietumiem nav vienkāršo krievu ilgtermiņa interesēs, un šķiet, ka Medvedevs to saprot. Viņa jaunība un izcelsme (Medvedevs ir jurists, nevis spiegs) rosina cerības par būtiskām izmaiņām ārpolitikā. Pirmais lielais pārbaudījums Dmitrijam Medvedevam būs tas, vai viņam izdosies atvērt Krieviju pasaulei. Nav pamata gaidīt strauju atkusni. Medvedeva vara ir atkarīga no Putina, un viņš centīsies pārāk tālu neaizklīst no Putina stratēģijas.

Financial Times


Pirmoreiz nemierīgās Krievijas vēsturē pie labas veselības esošs valdnieks mierīgi nodod Kremļa atslēgas savam likumīgi apstiprinātam pēctecim. Notikuma simbolismam nevajadzētu aizēnot politisko realitāti — Putins vēl kādu laiku būs Krievijas īstais valdnieks. Rietumvalstu līderiem nevajadzētu būt naiviem. Tas, ko Krievija dara, ir svarīgāk par to, ko Krievija saka. Krievija protestē pret NATO paplašināšanu un pastiprina spiedienu pret Gruziju. Rietumiem jābūt stingriem — bijušās Padomju Savienības valstu suverenitāte ir jāaizsargā, tāpat kā citu valstu suverenitāte. Medvedeva pienākums ir pierādīt, ka viņš kā jurists ciena starptautiskās tiesības ne mazāk kā Krievijas likumus

The New York Times


Nav šaubu, ka Medvedevs uzņemas prezidenta pienākumus daudz sarežģītākā situācijā, nekā varētu spriest pēc svinībām. Lai gan Krievija ir atguvusies no novājinātā stāvokļa, prezidenta uzdevums būs ļoti sarežģīts. Medvedevam jārēķinās ar strauji augoši inflāciju, pārmērīgu birokrātiju, visaptverošu korupciju, vāju tieslietu sistēmu un iedzīvotāju skaita samazināšanos. Krievijas ekonomika ir pārāk atkarīga no dabas resursu bagātības, bet citas nozares, ieskaitot lauksaimniecību un modernās tehnoloģijas, nav pietiekami attīstītas.

Aleksandrs Rārs, Vācijas politikas analītiķis


Medvedeva runās pagaidām nav manīta pret Rietumiem vērsta retorika. Jau tas vien Rietumos tiek uztverts kā solis uz priekšu. Vācijas un Francijas politiskās elites aprindās ir viedoklis, ka jaunā Krievijas prezidenta nākšana pie varas ir liberalizācijas sākums. Medvedevs ir citas pieejas cilvēks, lai gan bija viens no Putina komandas. Putins vadīja dialogu spēka varas (hard power) stilā, bet no Medvedeva gaida sadarbību maigās varas (soft power) stilā.

Pāvels Globa, Krievijā populārs astrologs


Cilvēks, kas šajā dienā uzsāk lielu darbu, izrādīs lielu piesardzību un atturēsies no pārsteidzīgiem soļiem. Viņš veiks analīzi, lai neko nesabojātu. Medvedevs būs veiksminieks. Ārējie spēki viņam ļoti palīdzēs. Politisko stāvokli nesatricinās revolucionāras pārmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits