Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Mērdoka News Corp. ceturksni noslēdz ar iespaidīgiem zaudējumiem

ASV mediju koncerns News Corp. pagājušā biznesa gada ceturtajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā, strādājis ar 1,5 miljardu dolāru (850,5 miljonu latu) tīrajiem zaudējumiem, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Vērienīgie zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar 2,85 miljardu dolāru (1,6 miljardu latu) izdevumiem saistībā ar restrukturizāciju, kompānijai plānojot izklaides struktūrvienību atdalīt no izdevējdarbības struktūrvienības, kuru skāris telefonu uzlaušanas skandāls Lielbritānijā.

News Corp. jūnijā paziņoja par plāniem īstenot izdevējdarbības un mediju, kā arī izklaides biznesu atdalīšanu divās atsevišķās fondu tirgū kotētās kompānijās. Tāpat uzņēmums iepriekšējā ceturksnī iztērējis 57 miljonus dolāru (32,3 miljonus latu) par izmeklēšanām saistībā ar telefonu uzlaušanas skandālu, kas kopumā kompānijai radījis izmaksas aptuveni 224 miljonu dolāru (127 miljonu latu) apmērā.

Kā ziņots, 2011.gada jūlija sākumā atklātībā nonāca informācija, ka News of the World savulaik nolīdzis izmeklētāju, lai tas uzlauztu kādas nogalinātas meitenes telefona balss pastu. Vēlāk kļuva zināms, ka uzlauzti arī Irākas un Afganistānas karos kritušo britu karavīru tuvinieku telefoni. Pēc šī skandāla tika slēgts tabloīds News of the World.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits