Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Notiesā leģendārā Rīgas prāmja "Baltic Kristina" pircējus

Frankfurtes apgabaltiesa atzinusi par krāpniekiem trīs vīriešus, kuri 2007.gadā par izblēdītu naudu, cita starpā, iegādājušies komerciālu neveiksmju vajāto un it kā lētos lūžņos pārdoto a/s Rīgas jūras līnijas (RJL) prāmi _Baltic Kristina. _Galvenajam apsūdzētajam, labdarbības biedrības _Deniz Feneri _kādreizējam priekšsēdētājam Mehmetam G. nākšoties nākamos piecus gadus un desmit mēnešus pavadīt aiz restēm, viņa pēctecim – divus gadus un deviņus mēnešus, kamēr līdzapsūdzētais grāmatvedis ticis cauri ar nosacītu sodu -  gadu un desmit mēnešiem, vēstī vācu plašsaziņas līdzekļi.

Apsūdzībā teikts, ka vīrieši 1999.gadā izveidojuši Deniz Feneri Vācijas atzaru kā tīru “pastkastītes firmu”, jau dibināšanai nepieciešamos dalībniekus salasot tuvāko ģimenes locekļu starpā, bet vēlāk sacerot protokolus nekad nenotikušām biedru pilnsapulcēm. Laikposmā starp 2002. un 2007.gadu viņi no lētticīgiem tautiešiem visā Eiropā ziedojumos savākuši vairāk nekā 41 miljonu eiro. No šīs naudas viņi piesavinājušies vismaz 18 miljonus eiro, cita starpā, 2007.gada februārī par 780 000 dolāriem Rīgā nosolot prāmi Baltic Kristina, par kuru vēl 2002.gadā lepnus 5,6 miljonus dolārus bija samaksājusi a/s Rīgas jūras līnijas. Kā tagad noskaidroja Diena, kuģis gan nav nonācis lūžņos, bet pēc pārbūves ar jaunu vārdu turpinājis kursēt Vidusjūrā, cita starpā, maršrutos uz Maroku.

Frankfurtes prāva plašu atbalsi guvusi arī Turcijā. Kā noskaidrojies, tad izblēdītās naudas lielākā tiesa izmantota TV kanāla 7 finansēšanai, kuru pēc neoficiālas informācijas saista ar valdošo partiju AKP un islāmistu organizāciju Milli Görus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits