Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Paneta atzīst, ka uzbrukums Irānai varētu arī nekaitēt tās kodolobjektiem

Nav nekādu garantiju, ka ASV militārs trieciens pa Irānu sasniegu domātos mērķus, jo ar Teherānas kodolprogrammu saistītie objekti ir grūti sasniedzami, brīdinājis Savienoto Valstu aizsardzības ministrs Leons Paneta. Paneta atzinis, ka Irānas pazemes kodolobjekti varētu izturēt aviouzlidojumus.

"Pazīmes liecina, ka labākajā gadījumā tas (militārs trieciens) varētu to (kodolprogrammu) aizkavēt par vienu vai varbūt diviem gadiem," sacīja Paneta. "Tas ir atkarīgs no piekļūšanas mērķiem, uz kuriem dodas. Atklāti sakot, dažiem no šiem mērķiem ir ļoti grūti piekļūt."

Paneta atkārtoja iepriekš sacīto, ka uzbrukums Irānai patiesībā varētu nākt par labu Teherānas režīmam brīdī, kad tas ir "nelīdzsvarots".

Viņš arī norādīja, ka uzbrukums varētu nodarīt smagu triecienu ASV un Eiropas ekonomikām, radīt draudus ASV spēkiem un izraisīt neprognozējamu vardarbības spirāli.

"Visbeidzot, sekas būtu tādas, ka izraisītos eskalācija, kas ne tikai prasītu dzīvības, bet, manuprāt, iegrūstu visus Tuvos Austrumus konfrontācijā un konfliktā, par ko mums nāktos nožēlot," sacīja Paneta. "Tāpēc mums ir jābūt uzmanīgiem pret negribētām tāda veida uzbrukuma sekām."

Kā ziņots, ANO Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra (IAEA) novembrī pavēstīja, ka tās rīcībā ir ticama informācija, ka Irāna strādā pie atomieroču izveides. Irāna gan apgalvo, ka tās kodolprogrammai ir tikai un vienīgi miermīlīgi mērķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits