Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

papildināta (14) - Oficiāli apstiprināts, ka arī Skrastiņš katastrofā gājis bojā

Jaroslavļā trešdien nogāzās lidmašīna, kurā lidoja Jaroslavļas Lokomotiv hokeja kluba spēlētāji. Katastrofā dzīvību zaudējuši 43 cilvēki, tikai divi ir izdzīvojuši, vēstī Interfax. Latvijas Ārlietu ministrija, kā arī Krievijas varas iestādes oficiāli apstiprinājušas informāciju, ka katastrofā dzīvību zaudējis arī latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš.

: Kārļa Skrastiņa biogrāfija un sportiskie panākumi

: Atpazīti 12 no bojāgājušajiem Lokomotiv hokejistiem

: Fotogrāfijas no katastrofas vietas

: Video sižeti no katastrofas vietas

Lidmašīnā Jak-42, kuras tika būvētas pagājušā gadsimta 70. un 80.gados, bija 45 cilvēki, ziņo LifeNews. Vienīgie izdzīvojušie bija lidmašīnas borta inženieris Aleksandrs Sizovs un uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kuri smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā. Gaļimovam ir 80% ķermeņa apdegum. Mediķi iepriekš izteicās, ka hokejists, visticamāk, neizdzīvos. Vēlāk arī parādījās ziņas, ka hokejists ir miris, tomēr vēlāk Jaroslavļas slimnīcas ārsts noraidīja izskanējušo informāciju un uzsvēra, ka hokejists ir joprojām dzīvs un atrodas reanimācijā. "Viņam ir apdeguši aptuveni 90 procenti ķermeņa, elpceļi, kā arī spēcīgi sasitumi. Viņš ir dzīvs un domāju, ka tuvākajā laikā dzīvos, bet kā būs tālāk, redzēsim," Pirmā kanāla raidījumā Pustj Govorjat sacīja kāds Jaroslavļas slimnīcas ārsts.

Publicēts oficiālais bojāgājušo personu saraksts. Dzīvību katastrofā zaudēja arī 11 ārvalstnieki, viņu vidū kanādiešu treneris Breds Makrimons, zviedrs Stefans Lēvs, Ukrainas pilsonis Aleksandrs Vjuhins, čehi Karels Rahūneks, Jans Mareks un Jozefs Vasīčeks, slovāks Pavols Demitra, mūsu Kārlis Skrastiņš, baltkrievs Ruslans Salejs, kā arī Roberts Dītrihs, kuram ir gan Krievijas, gan Vācijas pases.

Lidsabiedrības Jak-serviss lidmašīna Jak-42 izlidoja no Tunošnas lidostas Jaroslavļā, taču nav spējusi uzņemt augstumu, aizķērusi radio antenu un nogāzusies zemē netālu no lidlauka. Lidmašīnas korpuss sadalījies vairākās daļās un aizdedzies.

Divkārtējā KHL čempionvienība ar šo lidmašīnu bija ceļā uz Minsku, kur ceturtdien bija paredzēta komandas šis sezonas pirmā spēle ar vietējo klubu "Dinamo".

"Tā ir taisnība, nokrita lidmašīna ar "Lokomotiv" komandu," aģentūrai BNS sacījis Lokomotiv preses sekretārs Vladimirs Malkovs, kurš ar komandu izbraukumā nedevās. "Vairāk pašlaik neko nezinām, viens vai divi cilvēki ir kritiskā situācijā," viņš sacīja.

Malkovs nevarēja apstiprināt, kuri spēlētāji iekāpuši lidmašīnā, jo pats tobrīd nav bijis klāt. No plašāka skaidrojuma Malkovs atturējās, sakot, ka klubā ir traģēdija, kuru viņš nespēj komentēt. 

Trešdien Ufā notika Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas atklāšanas spēle, kurā vietējais klubs Salavat Julajev tikās ar Mitišču Atlant vienību. Mačs tika pārtraukts 15.minūtē, un KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs paziņoja traģiskos jaunumus.

Vēlāk pēc rīkotāju un abu komandu pārstāvju sanāksmes tika nolemts spēli neturpināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits