Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināta (18:10) - Intensīva artilērijas apšaude Ukrainā; amatpersonas pieņem, ka tā varētu būt provokācija

Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā naktī notikušas intensīvas artilērijas apšaudes, amatpersonas pieņem, ka tā varētu būt seperātistu rīkotu provokācija, lai dotu Krievijai iemeslu ievest karaspēku, ziņo BBC.  

BBC korespondenti no Autrumukrainas svētdienas rītā vēstīja, ka apšaude ilgusi astoņas stundas un bijusi intensīvākā pēdējo pāris mēnešu laikā. Apšaudē iesaistījušās abāas puses - gan Ukrainas spēki, gan prokrieviskie teroristi.

Pastāv bažas, ka pēc kaujinieku sarīkotajām "vēlēšanām" sagrābtajās teritorijās Ukrainas austrumos varētu atsākties kaujas. Ukrainas valdības nekontrolētajās teritorijās pēdējās dienās iebraukušas vairākas automašīnu kolonas ar papildspēkiem un bruņojumu no Krievijas.

Lai gan Krievija nesen paziņoja, ka neatzīst, bet gan tikai ciena seperātisu vēlēšanas, Krievijas ārlietu ministrija nesen apvainoja Ukrainu miera līguma pārkāpšanā.

EDSO novērotāji teroristu kontrolētajā Doņeckā un tuvējā Makijivkā redzējuši konvojus ar tankiem, lielgabaliem un kravas automašīnas ar ieročiem un tehniku, ziņo aģentūra LETA.

Pie Makijivkas redzētas "vairāk nekā 40 kravas automašīnas un tanki. No tiem 19 bija Kamaz tipa kravas automašīnas bez atšķirības zīmēm un numuriem, kas katra vilka 122 milimetru haubici un kurā atradās personāls tumši zaļās formās bez atšķirības zīmēm. [Konvojā] bija arī 15 automašīnas Kraz personāla pārvadāšanai," teikts EDSO paziņojumā.

Konvojā ietilpa arī sešas degvielas cisternas un bruņumašīna, teikts paziņojumā.

Pie Doņeckas EDSO novērotāji redzējuši kolonu ar deviņiem tankiem - četriem T72 un pieciem T64.

Ukraina sestdien ziņoja par Krievijas tanku un smagās bruņutehnikas iebraukšanu Ukrainas austrumos.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli paziņojis, ka šis konvojs ir brutāls starptautisko tiesību pārkāpums, kas apgrūtina miermīlīgu konflikta noregulējumu.

Promaskaviskie kaujinieki varētu gatavot vērienīgas provokācijas Donbasā, lai dotu ieganstu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam Ukrainas austrumos ievest karaspēku, ko Kremlis dēvētu par "miera uzturētājiem", sacījis Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko, raksta LETA.

"Situācija pretterorisma zonā saglabājas sarežģīta. Pastāv augsta iespējamība, ka Krievijas puse veiks vērienīgas provokācijas - terora aktus, apšaudes, bruņotus uzbrukumus un tamlīdzīgas lietas, lai tajos vainotu pretterorisma spēkus, kas tiktu izmantots par ieganstu tā saukto Krievijas Federācijas Bruņoto spēku miera uzturētāju vienību ievešanai," sacīja Lisenko.

pievienota 12. un 13. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits