Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Arctic Sea notikumu dēļ piedraud žurnālistam, kurš pamet valsti

Žurnāla Morskoi bjuļļeteņ Sovfraht galvenais Mihails Voitenko, kurš aktīvi atspoguļojis pirātu it kā sagrābtā kuģa Arctic Sea notikumus, pametis Krieviju pēc tam, kad «no cilvēkiem orgānos» saņēmis draudus, šodien vēsta Gazeta GZT.ru.Kā stāstījis M.Voitenko, viņam piezvanījušais teicis, ka M.

Voitenko pats zinot, kam viņš «jau piegriezies», un licis saprast, ka runa ir par to, ka 8.augustā publicēta vēsts par _Arctic Sea _sagrābšanu Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos Baltijas jūrā. «Pirms divām dienām man piezvanīja nopietns cilvēks, kurš teica, ka laikam gan viņam nevajadzētu stādīties preikšā – viss tāpat esot skaidrs,» teica M.Voitenko.M.Voitenko piezvanījušais vīrietis rupjā formā viņam pieprasījis atstāt valsti. «Es pavaicāju, cik daudz man ir laika, un viņš man atbildēja: stundas. Es nopirku biļeti uz pirmo reisu, kas bija, un aizlidoju uz Stambulu,» stāsta M.Voitenko.Notikumā ar kuģi joprojām ir daudz neatbildētu jautājumu. Gadījums ar M.Voitenko, raksta _NEWS.ru_, ir tam apliecinājums, jo kārtējo reizi apstiprina, ka kuģis vedis ne tikai kokmateriālus. Viena no versijām par kuģa kravu, kas izskanējusi,_ Arctic Sea_ vedis kontrabandas ieroču kravu, bet arestētos «pirātus» varēja nolīgt kādas Eiropas Savienības valsts specdienesti.Šāda versija liecina arī, ka paši «pirāti», visticamāk, tikuši izmantoti – viņi zinājuši tikai to, kas bija jāzina, lai iekļūtu kuģī un to nogādātu uz norādīto vietu.Savukārt žurnāls _Time _rakstīja, ka kuģis, iespējams, uz Tuvajiem Austrumiem slepus vedis Krievijas ballistiskās raķetes un to varēja pārtvert Izraēla. Šo versiju stāstījusi žurnāliste Jūlija Latiņina. Viņa  domā, ka uz _Arctic Sea _borta atradās Krievijas militāristu krava, iespējams, «raķetes, ieroči, atomieroči», kas bija paredzēti Irānai un Sīrijai. To uzzināja kāda valsts, rasta J.Latiņina, un kuģi apturēja šīs valsts specdienests.

Savukārt aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz uzņēmuma Solchart Arkhangelsk pārstāvi, ziņo, ka pirātu it kā sagūstītā kuģa Arctic Sea kapteinis šonedēļ pirmo reizi kopš kuģa pazušanas esot sazinājies ar savu darba devēju.

Pirmdien Arctic Sea kapteinis no personīgā telefona esot piezvanījis uzņēmumam un paziņojis, ka viņš un vēl trīs jūrnieki, kuri patlaban atrodas uz kuģa, lai to nogādātu atpakaļ, jūtoties labi, nekādu traumu viņiem neesot. Kapteinis arī paziņojis, ka Arctic Sea ir bojāts un kurā rajonā tagad kuģis atrodas. Tiesa, kuģa koordinātas uzņēmuma pārstāvis negribēja atklāt.

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits