Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Papildināta - Četri aizturēti amerikāņi apsūdzēti teroraktu plānošanā pret valdības iestādēm

Otrdien ASV arestēti četri vīrieši par plāniem uzbrukt valsts ierēdņiem un biroju ēkām, kā arī mēģinājumu izgatavot nāvējošo bioloģisko toksīnu rīcinu, paziņoja varasiestādes.

"Šie apsūdzētie, kuri ir daļa no marginālas zemessardzes grupas, ir apsūdzēti par uzbrukumu plānošanu saviem līdzpilsoņiem un valdībai," sacīja ASV Džordžijas štata prokurore Kviliana Jeitsa. "Lai izpildītu savu plānu, divi apsūdzētie iegādājās sprāgstvielas un klusinātāju, bet divi citi veica darbības, lai izgatavotu nāvējošo toksīnu rīcinu."

Apsūdzēti 73 gadus vecais Frederiks Tomass, 67 gadus vecais Dens Robertss, 65 gadus vecais Rejs Adamss un 68 gadus vecais Samjuels Kramps, kuri visi ir no Džordžijas.

Kā teikts apsūdzības rakstā, Tomass, Robertss, Adamss un Kramps šī gada martā "sākuši piedalīties slepenās marginālas "pagrīdes" operatīvās vienības sanāksmēs".

Viņu apsprieduši noziedzīgas darbības, tostarp slepkavību, zādzību, toksisku vielu izgatavošanu un pielietošanu un nogalināšanu, lai grautu federālo un štata valdību un virzītu savas intereses, teikts prokuratūras paziņojumā.

Grupas sanāksmes novēroja Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), kura avots piedalījies sanāksmēs un ierakstījis apspriedes.

"2011.gada martā un aprīlī Tomass, Robertss, Adamss un citi piedalījās sanāksmēs, kuru dalībnieki apsprieda uzbrukumus dažādām valsts amatpersonām, tostarp tādu federālo aģentūru kā Iekšējais ienākumu dienests darbiniekiem," norādīja prokuratūra.

Tomass un Robertss arī runājuši par nepieciešamību iegūt nereģistrētus klusinātājus un spridzekļus, ko izmantot uzbrukumiem federālās valdības ēkām un darbiniekiem un vietējai policijai. Viņi arī apsprieduši bioloģiska toksīna pielietošanu, kas mazās devās var nogalināt cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits