Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Saakašvili paliks, opozīcija izsludina nepakļaušanās akciju

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi pie parlamenta ēkas atsācies opozīcijas mītiņš, kurā tiek prasīta Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili atkāpšanās, kurš jau paziņojis, ka negrasās to darīt. Tā kā prezidents neatkāpsies, opozīcija paziņojusi par pilsoniskās nepakļaušanās akcijas sākumu.

Kā ziņo aģentūra ITAR-TASS, vairāk nekā 20 tūkstoši mītiņa dalībnieku skandēja: «Miša, atkāpies!» Mītiņa atklāšanā opozīcijas Tautas partijas līderis Koba Davitašvili paziņojis, ka «mītiņa dalībnieki joporjām pieprasa Saakašvili bezierunu atkāpšanos». Viņš arī paziņojis, ka opozīcija ar valdošajiem esot ar mieru runāt tikai par vienu jautājumu - «par mierīgas atkāpšanās formu».

Šodien beidzas opozīcijas izvirzītais ultimāta termiņš, ko tā deva Saakašvili. Tā kā prezidents ignorējis šo termiņu, mītiņa dalībnieki paziņojuši, ka no plkst. 18 sāksies pilsoniskās nepakļaušanās akcija. Ļaudis grasās turpināt piketēt pie prezidenta rezidences Tbilisi un pie televīzijas ēkas.

«Mums nevajag te stāvēt pie parlamenta, mēs izdarīsim visu, lai traucētu prezidenta un viņa darbinieku darba grafikam,» teica viens no opozīcijas līderiem Levans Gačečiladze. Pēc viņa teiktā, sestdien visos Tbilisi rajonos tikšot izveidotas pilsoniskās nepakļaušanās komitejas.

Neraugoties uz opozīcijas protestiem, Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili no valsts galvas amata atkāpties negrasās un sola tajā palikt līdz savas prezidentūras beigām 2013.gadā, ziņo LETA/RIA-NOVOSTI.

Opozīcija 9.aprīlī Tbilisi sarīkoja plašus protestus, pieprasot Saakašvili atkāpšanos.

Tiekoties ar žurnālistiem piektdien, Saakašvili sacīja ka viņa prezidentūras laikā nākamajos četros gados Gruzijā tiks uzcelta pirmā neatkarības gadu hidroelektrostacija.

«Tas nozīmē, ka Gruzijā reizi par visām reizēm tiks atrisināts enerģētikas drošības jautājums,» pirms parakstīt memorandu par HES celtniecību ar Turcijas uzņēmumu, sacīja prezidents.

Komentējot dienu iepriekš notikušo opozīcijas mītiņu, Saakašvili sacīja, ka tās ir gruzīnu demokrātiskās tiesības - tieši tāpat kā citām Eiropas tautām.

«Gan vara, gan pilsoņi izrādīja politisko briedumu. Mums notiek stabila demokrātijas attīstība,» sacīja prezidents.

Galvenais jautājums ir - kā pārvarēt globālo finanšu krīzi, kā garantēt valsts drošību, kā reformēt politisko un tiesu sistēmu, uzsvēra Saakašvili.

«Runāt ar ultimātiem ir ļoti viegli. Grūti ir strādāt kopā. Grūti ir aizmirst apvainojumus un vienam otru uzklausīt. Apstākļos, kad valstij ir tādas grūtības, alternatīvas dialogam nav. Mums ir jāuzņemas kopīga atbildība, lai aizsargātu mūsu valsti,» uzstājoties žurnālistu priekšā savas administrācijas ēkā, sacīja prezidents.

Diena jau ziņoja, šodien plkst. 15 opozīcijas mītiņš, aicinot M.Saakašvili atkāpties, turpināsies.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

A.Klimoviča reportāžu no Tbilisi 9.aprīlī lasiet šeit

A.Klimoviča vēstījumu par situāciju Dienvidosetijas pierobežā lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits