Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

papildināts (11:56) - Ar Putina dekrētu likvidēs ziņu aģentūru RIA Novosti; tās vietā taps jauns medijs

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par vienas no lielākajām Krievijas ziņu aģentūras RIA Novosti likvidēšanu, lai tās vietā taptu jauna starptautiska ziņu aģentūra Krievija šodien (Russia Today), vēsta Krievijas mediji.

Šīs vērienīgas izmaiņas pieņemtas budžeta optimizācijas labad. Jaunizveidotā medija uzdevums būs "Krievijas valsts politikas un sabiedriskās dzīves atspoguļošana ārvalstīs", Putina rīkojumu citē Lenta.ru.

Par topošās ziņu aģentūras vadītāju iecelts televīzijas kanāla Krievija 1 vadītājs Dmitrijs Kiseļevs. Tikšot likvidēta arī radiostacija Golos Rossiji (Krievijas balss) un tās īpašumi tiks nodoti topošajai ziņu aģentūrai Krievija šodien.

Tāpat ar Putina rīkojumu tiks reorganizēts laikraksts Rossiyskaya Gazeta, kam pievienos žurnālu Rodina.

Putina rīkojums par vērienīgajām izmaiņām mediju vidē publicēts pirmdien.

Saskaņā ar rīkojumu tiek likvidēta arī zinātniskā izdevniecība Rossijskaja kņižnaja palata, kuras īpašumi un darbības joma tiek nodota Krievijas Telegrāfa informācijas aģentūrai ITAR-TASS.

Aģentūra RIA Novosti kā padomju informācijas birojs Sovinformbiro dibināta 1941.gada jūnijā. Uzņēmumam bijuši dažādi nosaukumi un par RIA Novosti tas nosaukts 1991.gadā.

Līdz Putina pirmdienas rīkojumam RIA Novosti bija viens no Krievijas lielākajiem mediju uzņēmumiem, kurā iekļauta ekonomisko ziņu aģentūra PRAIM, kā arī zinātnes un tehnoloģiju aģentūra RIA Nauka, likumdošanas un tiesu ziņu dienests RAPSI, sporta ziņu aģentūra R-Sport, reitingu aģentūra RIA Reiting un izdevniecība Moskovskije novosti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits