Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts (14:12) - FOTO: Divos sprādzienos Beirūtā netālu no Irānas vēstniecības dzīvību zaudējuši 23 cilvēki

Divos spēcīgos sprādzienos Libānas galvaspilsētā Beirūtā netālu no Irānas vēstniecības otrdien dzīvību zaudējuši vismaz 23 cilvēki, bet teju 150 ievainoti.

Libānas pagaidu premjers Nadžibs Mikati galvaspilsētas šiītu rajonā notikušos sprādzienus nodēvējis par "gļēvulīgu teroraktu". Sprādzieni sarīkoti, lai "saasinātu situāciju Libānā", sacīja premjers.

Tieši iepretim Irānas vēstniecības deviņstāvu namam notikušo eksploziju rezultātā izpostītas līdzās esošo ēku fasādes un aizdegušās automašīnas.

Nogalināto vidū ir vēstniecības kultūras padomnieks šeihs Ibrahims Ansari, pavēstīja informācijas avots valdībā.

"Atbilstoši provizoriskajai informācijai, kas ir mūsu rīcībā, no sākuma eksplodēja motocikls, un pēc tam aptuveni 30 metru attālumā eksplodēja automašīna, un tā rezultātā tika nogalināti vismaz 15 cilvēki," sacīja avots, norādot, ka terorakta mērķis, "iespējams", bijusi vēstniecība.

"Mēs vēl nevaram pateikt, vai tie bija pašnāvnieku sarīkoti sprādzieni vai arī eksplodēja spridzekļi, kas tika detonēti no attāluma," sacīja Irānas vēstnieks Gazanfars Rokns Abadi. "Visi kolēģi, kas atradās vēstniecības telpās, ir sveiki un veseli."

Tikmēr atbildību par sprādzieniem uzņēmies ar Al Qaeda saistīts radikālo islāmistu grupējums Abdullas Azama brigādes, paziņojot, ka uzbrukumu veikuši divi pašnāvnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits