Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināts (19:45) - Debaļceves ielās turpinās kaujas; Ukraina atzīs tās garnizona daļēju ielenkšanu

Stratēģiski nozīmīgās Debaļceves dzelzceļa stacijā turpinās prokremlisko kaujinieku un Ukrainas spēku cīņas, savukārt milicijas ēka jau esot teju pilnīgi sagrauta, vēsta vietējie mediji.

Ukraina otrdien atzinusi, ka daļa tās karavīru, kas mēģina noturēt Debaļcevi, kuru cenšas ieņemt Krievijas apbruņotās teroristu bandas, ir nonākuši ielenkumā. Armijas pārstāvis Anatolijs Štelmahs piebilda, ka pilsētā turpinās "sīvas cīņas", taču neatklāja, kādas vienības un cik karavīru nonākuši aplenkumā.

Tikmēr viens no pie Debaļceves izvietotā 25.bataljona komandieriem intervijā žurnālam Novoje Vremja atzinis, ka 90% pilsētas kontrolējot teroristi.

Ieņemta ir dzelzceļa stacija, pilsētas milicijas nodaļa un pilsētas administrācijas ēka. Militāras sadursmes turpinās daudzviet pilsētas ielās. Cīņas notiek "par katru kvartālu un katru ielu," komentējušas citas amatpersonas.

To, ka milicija palikusi bez savām telpām, apstiprinājis Doņeckas apgabala Iekšlietu ministrijas pārvaldes priekšnieks Vjačeslavs Abroskins. Kāds vietējais žurnālists Facebook paziņojis, ka kaujinieki, to izdarot, klieguši "Allahu akbar".

"No Debaļceves. Pirms 15 minūtēm "Krievu pasaules" karavīri ar saucieniem "Allahu akbar" sagrāba vietējo milicijas iecirkni. Pirms stundas – dzelzceļa staciju," pavēstījis žurnālists Andrijs Caplienko.

Likumsargi pārgājuši uz labāk nocietinātām telpām un turpina iespēju robežās palīdzēt vietējiem iedzīvotājiem.

Uzbrukumu sēriju piedzīvo arī Debaļceves nomalē esošais pretterorisma operācijas štābs. 

ASV vēstniecība Ukrainā paziņojumā aicinājusi Krieviju un separātistus pārtraukt visus uzbrukumus un īstenot pamieru, par ko panākta vienošanā pagājušajā nedēļā.

"ASV ir nopietni norūpējusies par situācijas pasliktināšanos Ukrainas austrumos. EDSO speciālā uzraudzības misija apstiprina, ka uzbrukumi turpinās arī citās vietās, piemēram, Luganskā un Doņeckā," pausts paziņojumā.

Separātisti, acīmredzot, atteikušies ievērot pamieru Debaļcevē, kas apdraud plānu par smago ieroču tehnikas atsaukšanu no Austrumukrainas. Tiek arī pārbaudīti ziņojumi par jaunām kravas auto kolonnām ar militāro aprīkojumu no Krievijas ceļā uz Debaļcevi.

Jau vēstīts, ka Ukrainas, Krievijas, Francijas un Vācijas līderi Minskā pagājušajā nedēļā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts. Tomēr tas nav noticis.

Mainīts virsraksts; papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits