Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināts - Saakašvili: gruzīni notur pozīcijas pie Chinvali, bombardēta Gori

«Redzēju vismaz desmit nogalinātas civilpersonas,» teica Atis Klimovičs, _Dienas _speciālkorespondents, kurš atrodas Gori pilsētā. To pirms pāris stundām bombardējušas krievu lidmašīnas.

Kā stāsta A.Klimovičs, pilsētā deg trīs piecstāvu mājas, ir daudz karavīru, cilvēki ir ļoti uztraukti.

Gruzijas TV uzstājies valsts prezidents Mihails Saakašvili, sakot, ka šis karš tā ir Krievijas agresija. Prezidents arī paziņojis, ka gruzīni noturot pozīcijas pie Chinvali, turklāt notriektas esot 10 lidmašīnas. Prezidenta teiktais ir pretrunā ar Krievijas puses ziņoto.

Par reālo kara situāciju ziņu šeit ir maz, stāsta A.Klimovičs. Žurnālisti te atrodas patālu no Chinvali.

Kāds vīrs no Tbilisi atbraucis līdzi savam mobilizētajam dēlam uz Gori. Neko labu viņš no šī kara nesagaida. Bet cits vīrs, Dienas jautāts, atbildējis ar pretjautājumu — kur ir ASV, kad krievi uzbrūk?!

Naktī bombardēta arī Senaki pilsēta un Poti osta. Sakari ar citām pasaules vietām, tai skaitā — ar Latviju — slikti strādā, Krievijas TV atslēgta, ziņo Dienas korespondents.

Pilsētā tagad esot mierīgi, pirms pāris stundām ziņoja A.Klimovičs. Brauc ātrās palīdzības mašīnas, taču pie cietušajiem klāt nevienu pagaidām nelaiž.

To, ka Krievijas lidmašīnas sestdien bombardējušas Gori pilsētu, kas atrodas netālu no Dienvidosetijas, vēsta arī vairākas pasaules ziņu aģentūras.

Šķiet, ka vairums uzlidojumam pakļauto mērķu ir militāra rakstura, taču Gruzijas amatpersonas vēsta, ka trāpījumos dzīvojamajām ēkām nogalinātas vairākas civilpersonas.

BBC korespondents no notikumu vietas ziņo, ka redzējis, kā no degošajām mājām tiek iznesti ievainoti iedzīvotāji.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs iepriekš sestdien paziņoja, ka Dienvidosetijā uzsākta operācija «miera uzspiešanai», un 58.armija vēsta, ka tās vienības ieņēmušas pašpasludinātās republikas galvaspilsētu Chinvali.

Pašlaik Krievijas spēki esot uzsākuši Gruzijas vienību izspiešanu no pārējās Dienvidosetijas teritorijas.

Savukārt Gruzijas Iekšlietu ministrija apgalvo, ka gruzīnu spēki joprojām notur visas savas pozīcijas Chinvali un citās Dienvidosetijas apdzīvotajās vietās.

Konfliktam Dienvidosetijā vēršoties plašumā, Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili sestdien valstī izsludinājis karastāvokli. Prezidents par karastāvokļa izsludināšanu paziņojis pēc Gruzijas nacionālās drošības padomes sēdes. Lēmumu vēl jāapstiprina parlamentam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits