Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Par galveno favorītu uz Ēģiptes valdības vadītāja amatu tiek uzskatīts el Baradei

Par galveno favorītu uz Ēģiptes valdības vadītāja amatu šobrīd tiek uzskatīts liberālās opozīcijas līderis Mohameds el Baradei, ceturtdien pavēstīja vārdā neminēti avoti politiskajās un diplomātiskajās aprindās.

71 gadu veco el Baradei Ēģiptes opozīcija bija izvirzījusi par savu pārstāvi sarunās ar bruņotajiem spēkiem, un el Baradei arī trešdien atradās televīzijas studijā, kurā Ēģiptes armijas komandieris ģenerālis Abdulfatahs as Sisi paziņoja par konstitūcijas darbības apturēšanu. "El Baradei ir mūsu pirmā izvēle," atzina kāda armijai tuvu stāvoša persona. "Viņš ir starptautiska figūra, viņu ciena daudzi jaunieši, un viņš tic demokrātijai, kas iekļautu visus politiskos spēkus. Viņš ir cienīts arī atsevišķās islāmistu grupās." Tikmēr avoti politiskajās aprindās norāda, ka el Baradei būtu pieņemams arī Rietumiem.

Kā pretendents uz valdības vadītāja amatu tiek minēts arī bijušais premjerministrs Kamals al Ganzuri, kas pēc Hosni Mubaraka gāšanas 2011. un 2012.gadā vadīja pārejas valdību, kā arī sabiedrībā cienītais bijušais Centrālās bankas vadītājs Faruks El Okdahs. Sagaidāms, ka lēmums par jauno valdības vadītāju tiks pieņemts ceturtdien.

Jau ziņots, ka pēc vairākas dienas ilgušiem protestiem, kuros piedalījās miljoniem cilvēku, Ēģiptes armija trešdien paziņoja par konstitūcijas apturēšanu un par pirmā demokrātiski ievēlētā prezidenta Muhameda Mursi atcelšanu no amata. Ceturtdien Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs Adlijs Mansurs nodeva prezidenta vietas izpildītāja zvērestu.

Lai gan armija apsolījusi pēc iespējami īsa pārejas perioda sarīkot jaunas prezidenta un parlamenta vēlēšanas, pasauli pārņēmis satraukums par turpmāko situācijas attīstību gan pašā Ēģiptē, gan visā Tuvo Austrumu reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kijiva: Krievi sāk izjust "šāviņu badu"

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģener...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits