Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +15 °C
Smidzinošs lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Par sinagogas spridzināšanas plānu arestē Floridas iedzīvotāju

ASV varasiestādes arestējušas Floridas štata iedzīvotāju Džeimsu Gonsalo Medinu, kurš plānojis uzspridzināt sinagogu, pirmdien pavēstīja ASV Tieslietu ministrija.

40 gadus vecais Medina apsūdzēts par to, ka viņš Aventurā, netālu no Maiami, sinagogā grasījies pielietot "masu iznīcināšanas ieroci", teikts ministrijas paziņojumā.

Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) bija sācis Medinas izsekošanu pēc tam, kad viņš sarunā ar kādu slepeno informatoru bija paudis antisemītiskus uzskatus.

Medina pieņēmis islāmu pirms četriem gadiem un grasījies apgalvot, ka uzbrukumu plānojis džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Kad Medina bija izpētījis sinagogu, viņam iedota neaktīva iekārta, par kuru viņam bijusi pārliecība, ka tas ir spridzeklis. Medina tika arestēts ceļā uz sinagogu.

1.aprīlī sarunā ar kādu slepeno aģentu Medina sacījis, ka jūdaistu svētki Yom Kippur būtu "laba diena, lai ietu un viņus uzspridzinātu", teikts apsūdzības rakstā.

Medina arī ierakstījis atvadu video, kuros viņš paudis draudus un atvadījies no ģimenes.

"Es esmu musulmanis, un man nepatīk tas, kas notiek pasaulē. Es šeit Amerikā nokārtošu dažas lietas. Aventura, uzmanies! Islāma valsts ir klāt," vienā no video sacīja Medina.

Rabīns Džonatans Berkuns un citas Aventuras Tērnberijas Ebreju centra amatpersonas tviterī apliecināja, ka sinagoga un ar to saistītā skola pirmdien bija atvērtas un "darbojās kā parasti".

"Sinagoga ne brīdi nebija pakļauta riskam, un šobrīd nav nekādu ticamu draudu, kas būtu vērsti pret draudzi," viņi piebilda.

Medinam draud mūža ieslodzījums. Apsūdzības tiesā pagaidām viņam nav izvirzītas.

FIB uztur ziņotāju tīklu, kurā ir iesaistīti vismaz 15 000 cilvēku. Ziņotāji bieži vien saņem dāsnas kompensācijas un ir iesaistīti dažāda rakstura lietu izmeklēšanā - no pedofilijas un narkotiku tirdzniecības līdz islāma ekstrēmismam.

Kritiķi ziņotājiem pārmet, ka viņi dažkārt mudina nestabilus cilvēkus pastrādāt noziegumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits