Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pāvests pauž atbalstu homoseksuālu pāru civilajām savienībām

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks intervijā dokumentālajā filmā Francesco, kas pirmizrādi piedzīvoja trešdien Romas filmu festivālā, paudis atbalstu homoseksuālu pāru civilajām savienībām.

Atbalstu viendzimuma pāriem Francisks pauž aptuveni filmas vidū, kas veltīta pāvestam svarīgiem tematiem, arī vides problēmām, nabadzībai, migrācijai, rasu un ienākumu nevienlīdzībai, cilvēkiem, kas visvairāk cieš diskriminācijas dēļ.

"Homoseksuāliem cilvēkiem ir tiesības būt ģimenē. Viņi ir Dieva bērni," vienā no filmas intervijām saka pāvests. "Tas, kas mums ir vajadzīgs, ir civilo savienību likums. Šādā veidā viņi būs juridiski aizsargāti."

Francisks, vēl būdams Buenosairesas arhibīskaps, jau bija paudis atbalstu homoseksuāļu pāru civilajām savienībām kā alternatīvai viendzimuma laulībām.

Tiesa gan, būdams pāvesta amatā, viņš publiski atbalsu civilajām savienībām nebija paudis.

Jezuītu priesteris Džeimss Mārtins, kas ir pazīstams ar saviem centieniem uzlabot baznīcā attiecības ar homoseksuāļiem, pāvesta izteikumus cildināja kā "lielu soli uz priekšu baznīcas atbalstā LGBT kopienas cilvēkiem".

"Pāvesta pozitīvie izteikumi par civilajām savienībām pauž spēcīgu vēstījumu vietām, kur baznīca ir opozīcijā šādiem likumiem," teikts Mārtina paziņojumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits