Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pazudušās Malaizijas lidmašīnas meklēšana izvēršas par sacensībām ar laiku

Mīklainos apstākļos pazudušās lidsabiedrības _Malaysia Airlines _lidmašīnas meklēšana pakāpeniski izvēršas par sacensībām ar laiku, jo lidaparāta "melnās kastes" baterija pārraidīs signālu vēl tikai aptuveni nedēļu, otrdien paziņojušas varasiestādes.

Otrdien pazudušo lidmašīnu Indijas okeānā meklē desmit lidmašīnas un desmit kuģi.

Aviokompānijas Malaysia Airlines lidmašīna Boeing 777-200 pazuda 8.martā ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

Tiek uzskatīts, ka lidmašīna iegāzusies Indijas okeāna dienvidos, uz rietumiem no Austrālijas pilsētas Pērtas. Tomēr visi priekšmeti, kas līdz šim pamanīti okeānā meklēšanas ietvaros, izrādījušies ar lidmašīnu nesaistīti.

Malaizijas Civilās aviācijas departaments pirmdien atklāja, ka pēdējie vārdi, kas saņemti no pazudušās lidmašīnas pilotu kabīnes bijuši: "Arlabunakti Malaizija trīs septiņi nulle". 370 bija lidmašīnas reisa numurs.

Malaizijas varasiestādes paziņoja, ka pārbauda, vai šos vārdus pusotru stundu pēc pacelšanās no Kualalumpuras teicis lidmašīnas pilots Zaharijs Ahmeds Šahs vai otrais pilots Fariks Abduls Hamids.

Malaizija ir izpelnījusies pārmetumus par operativitātes trūkumu lidmašīnas meklēšanā gan no pazudušo cilvēku radiniekiem, gan medijiem.

Laikraksts Wall Street Journal pirmdien ziņoja, ka sliktā sadarbība starp starptautiskajām iestādēm novedusi pie tā, ka vērtīgais laiks pazaudēts, meklējot nepareizajā okeāna daļā.

Laikraksts apgalvoja, ka divas starptautiskās komandas, kas veica atsevišķas izmeklēšanas, līdz pat pagājušajai piektdienai nav apmainījušās ar informāciju. Pēc tam meklēšanas zona pārbīdīta 1100 kilometrus uz ziemeļaustrumiem.

Wall Street Journal norādīja, ka šādi, iespējams, pazaudētas veselas trīs dienas.

Aplēses liecina, ka pazudušās lidmašīnas "melnās kastes" baterija darbosies līdz 7.aprīlim.

"Mums ir aptuveni nedēļa, bet tas atkarīgs no ūdens temperatūras un ūdens dziļuma un spiediena, cik ilgi baterijas darbosies," radio ABC norādīja Austrālijas aizsardzības ministrs.

Plānots, ka ceturtdien meklēšanā iesaistīsies Austrālijas flotes kuģis, kas aprīkots ar speciālu ASV flotes signālu detektoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits