Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Pēc ieilgušās misijas SKS uz Zemes atgriezušies četri astronauti

Piektdien uz Zemes atgriezušies četri astronauti, kam nācās pavadīt Starptautiskajā Kosmosa stacijā (SKS) neplānoti ilgu laiku, jo radās problēmas ar kompānijas Boeing kosmosa kuģi Starliner un sākās viesuļvētra Miltons.

Trīs amerikāņu un viens krievu astronauts pavadīja SKS gandrīz astoņus mēnešus.

Kompānijas "SpaceX" kapsula ar viņiem pirms rītausmas nolaidās Meksikas līcī netālu no Floridas piekrastes. Kapsula atstāja SKS nedēļas vidū.

Astronautiem vajadzēja atgriezties uz Zemes jau pirms diviem mēnešiem. Taču viņu atgriešanos mājās aizkavēja problēmas ar "Starliner", kas drošības apsvērumu dēļ septembrī atgriezās uz Zemes bezpilota režīmā. Pēc tam atgriešanos izjauca "Miltons" un tam sekojošie sliktie laikapstākļi.

"SpaceX" martā nogādāja SKS trīs ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronautus Maiklu Beretu, Metjū Dominiku un Dženetu Epsu, kā arī Krievijas kosmonauts Aleksandru Grebjonkinu.

Viņus SKS aizstājuši divi "Starliner" izmēģinājuma piloti, kuru misija no astoņām dienām izstiepusies līdz astoņiem mēnešiem, un divi astronauti, kurus "SpaceX" nogādāja SKS pirms četrām nedēļām. Plānots, ka šie četri astronauti paliks SKS līdz februārim.

SKS, kur pēdējos mēnešos uzturējās neierasti daudz astronautu, tagad atgriezusies pie normālā septiņu astronautu sastāva. SKS atrodas četri amerikāņu un trīs krievu astronauti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits