Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Portāls: Pasaules vecākajam iPhone spēles idejas autoram ir 84 gadi

ASV un, iespējams, pasaulē vecākais cilvēks, kas ir idejas autors spēlei viedtelefonam "iPhone", ir 84 gadus vecais Ņujorkas pilsētas rajona Bruklinas iedzīvotājs Džordžs Veiss, raksta portāls "GamesBeat".

Veisa izgudrotā spēle "Dabble", kas prasa īsā laikā veidot piecus vārdus no nejauši sarindotiem 20 burtiem, maksā 99 centus (ap 50 santīmu) "iPhone" ražotāja "Apple" sīkrīku veikalā "App Store".

Kā informē "GamesBeat", Veiss ir bijis izgudrotājs pašdarbnieks aptuveni 50 gadus, pārsvarā nodarbojoties ar izgudrojumiem bez īpašas veiksmes. Taču 2011.gadā Veisa galda spēli "Dabble" sāka ražot kāds spēļu ražotājs un to pārdeva "Barnes & Noble" grāmatu un citu preču veikalos.

"Dabble", ko spēlē ar plastmasas klucīšiem, uz kuriem uzdrukāti burti, pamanījuši elektronisko spēļu attīstītāji no uzņēmumiem "Flashy Substance" un "Itch", kas Veisa spēles darbību pārnesuši datorspēļu vidē, dodot fiziskās spēles izgudrotājam pienācīgu atzinību un autortiesības.

Kā izteicās uzņēmuma "Ideas Never Implemented" (INI) vadītājs Džejs Vohtra, kurš palīdzēja Veisam radīt fizisko galda spēli un vēlāk to ieviesa mobilo telefonu spēļu vidē, veiksmes atslēga bijusi pārliecināt izgudrotāju, ka viņa idejas netiks nozagtas un viņu nepiekrāps.

Cits portāls, "The Next Web" raksta, ka Veisa spēle saņēmusi vismaz vienu gada spēles apbalvojumu. Pirms "Dabble" galda un elektroniskās versijas veiksmes Veiss esot radījis ap 80 izgudrojumus bez komerciālas veiksmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits