Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Pret Amandas Noksas lietas prokuroriem sākta izmeklēšana par valsts līdzekļu izšķērdēšanu

Itālijas varas iestādes sākušas izmeklēšanu pret diviem prokuroriem, kuri bija valsts apsūdzētāji procesā pret amerikānieti Amandu Noksu (Amanda Knox). A. Noksa tika attaisnota lietā par britu studentes Mereditas Kercheres (Meredith Kercher) slepkavību. Kā vēsta laikraksts La Repubblica, Džuliano Minini (Giuliano Mignini) un Manuela Komodi (Manuela Comodi) tiek turēti aizdomās par valsts līdzekļu izšķērdēšanu.

Izmeklētāju uzmanību piesaistījusi animācijas filma, kas uzņemta pēc prokuratūras pasūtījuma, un kurā rekonstruēta britu studentes slepkavība. Atbilstoši prokuroru versijai, noziegumā piedalījās Amanda Noksa, viņas draugs Rafaels Solečito (Raffaele Sollecito), kā arī viņu līdzdalībnieks, Kotdivuāras pilsonis Rūdijs Gede (Rudy Guede).

Aizdomas izmeklētājiem radušās pēc tam, kad kļuvis zināms, ka 20 minūtes ilgas filmas uzņemšanai iztērēti 182 tūkstoši eiro. Pie tam izdevums uzsver, ka iespējamo slepkavu un viņa upura figūras filmā redzamas kā ļoti vienkāršas trīsdimensiju figūras. Tāpat ierakstā parādās karte no Google Maps un fotogrāfijas no slepkavības vietas.

Atzīmēts, ka videoieraksts tika demonstrēts vienīgi tiesā, pie kam aizstāvība filmas kopiju tā arī nav saņēmusi. Prokurori tolaik pamatoja atteikumu piešķirt ierakstu ar bažām, ka tas var nonākt masu informācijas līdzekļos un sekmēt nevajadzīgu spekulāciju rašanos.

Pašlaik izmeklētāji cenšas noskaidrot, kāda bijusi filmas uzņemšanas patiesā vērtība. Jāpiebilst, ka iepriekš viena no aizdomās turamajiem darbības jau tikušas izmeklētas: 2010. gadā Džuliano Minini tika piespriests 16 mēnešus ilgs cietumsods par dienesta pilnvaru pārsniegumu.

Britu studente Meredita Kerchere tika nogalināta 2007. gada 1. novembrī Perudžā. Sakarā ar aizdomām par nozieguma izdarīšanu tika apcietinātā viņas kopmītnes istabas biedrene Amanda Noksa. 2009. gadā viņai tika piespriests 26 gadus ilgs cietumsods, savukārt A. Noksas draugs saņēma 25 gadus ilgu cietumsodu, bet ivuārietis Rūdijs Gede – 30 gadus ilgu cietumsodu, kas vēlāk tika samazināts līdz 16 gadiem.

A. Noksas advokāti spriedumu pārsūdzēja un 2011. gadā, pēc lietas pārskatīšanas, tiesa attaisnoja viņu un R. Solečito, atstājot apcietinājumā tikai R. Gedi. 2012. gada februārī varas iestādes gan iesniedza apelāciju Itālijas Augstākajā tiesā, taču paredzams, ka lieta tiks skatīta aizmuguriski, jo uzreiz pēc attaisnojošā sprieduma pasludināšanas A. Noksa atgriezās dzimtenē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits