Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Protestētāji dedzina Ēģiptes islāmistu partijas birojus

Ēģiptē piektdien turpinoties pretējo politisko nometņu demonstrācijām, protestētāji divās valsts pilsētās aizdedzinājuši parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguvušās Brīvības un taisnīguma partijas (BTP) - islāmiskās Musulmaņu brālības politiskā spārna - biroju ēkas. Šie incidenti notikuši dienu pēc tam, kad prezidents Muhameds Mursi paziņoja par plašāku pilnvaru uzņemšanos.

Uguns pielaista BTP birojiem Suecas kanāla pilsētās Ismaīlījā un Portsaīdā, vēsta valsts televīzija. Iepriekš bija izskanējušas ziņas, ka arī Suecas pilsētā aizdedzināts islāmistu partijas birojs, tomēr vēlāk noskaidrojās, ka šīs ziņas bijušas nepatiesas. Partijai naidīgi noskaņoti cilvēki iebrukuši arī BTP birojā Aleksandrijā, kur pretējo nometņu demonstrantu starpā bija izraisījušās sadursmes, apliecināja partijas amatpersona.

Kā ziņots, atbilstoši konstitucionālajam dekrētam, kuru ceturtdien televīzijā nolasīja Mursi preses pārstāvis Jasers Ali, "prezidents var izsludināt jebkādu lēmumu un spert jebkādus soļus, lai aizsargātu revolūciju". "Prezidenta izsludinātie konstitucionālie dekrēti, lēmumi un likumi ir galīgi, un tos nevar apstrīdēt," sacīja Ali.

Viņš arī norādīja, ka neviena tiesu varas institūcija nevar izformēt Pārstāvju sapulci, kas izstrādā jauno konstitūciju un kas izpelnījusies sekulārās ievirzes opozīcijas kritiku, jo tajā neesot pārstāvētas visas sabiedrības grupas. Pārstāvju sapulcei, kas tika izveidota jūnijā, līdz 12.decembrim jāizstrādā konstitūcijas projekts, kas tad tiks nodots balsošanai referendumā. Divus mēnešus pēc tam būs jaunas parlamenta vēlēšanas.

Prezidenta atbalstītāji apgalvo, ka Mursi dekrēta mērķis ir aizstāvēt Ēģiptes revolūciju, un jau ceturtdien tūkstošiem cilvēku pulcējās pie Augstākās tiesas ēkas Kairā, lai paustu atbalstu prezidenta rīcībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits