Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Recesija eirozonā varētu turpināties arī šogad

Recesija eirozonā varētu turpināties arī šogad, bloka ekonomikai piedzīvojot kritumu 0,3% apmērā, piektdien prognozēja Eiropas Komisija (EK).

Tādējādi kritums šogad sekotu pagājušajā gadā reģistrētajai lejupslīdei par 0,6%. Tas nozīmēs, ka vēl vairāki miljoni cilvēku, visticamāk, zaudēs darbu, jau tā rekordaugstajam bezdarba līmenim piedzīvojot ievērojamu pieaugumu. Tādējādi bezdarbs šogad palielināsies līdz 12,2%, salīdzinot ar 11,4% pērn, kad bezdarbnieku skaits veidoja gandrīz 19 miljonus.

EK prognozē, ka pie izaugsmes eirozona atgriezīsies 2014.gadā, kad eirozonas ekonomika palielināsies par 1,4%. Lielu uzmanību komisija pievērsusi Francijai, kur budžeta deficīts šogad un nākamgad varētu būt lielāks par iepriekš prognozēto, palielinoties līdz attiecīgi 3,7% no iekšzemes kopprodukta (IKP) un 3,9%.

Francija iepriekš bija paredzējusi, ka valsts budžeta deficīts šogad veidos 3,5% no IKP, tādējādi tam pietuvojoties Eiropas Savienības (ES) noteiktajam 3% līmenim. Tikmēr Spānijas budžeta deficīts pērn pieaudzis līdz 10,2%, paziņoja EK, lai arī pirms divām dienām valsts premjerministrs Marjano Rahojs pavēstīja, ka tas nokrities zem 7% no IKP.

Šim gadam komisija prognozē, ka Spānijas budžeta deficīts veidos 7,2% no IKP. Tikmēr ES ekonomika kopumā šogad varētu pieaugt par 0,1% un 1,6% nākamgad, valstīm ārpus eirozonas uzrādot labākus rezultātus attiecībā uz bezdarbu, lēš EK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits