Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Romā protesti pret baņķieriem pāraug ielu kaujās ar policiju

Nemieros, kas sestdien sākās Itālijas galvaspilsētā Romā pēc protesta akcijas pret Itālijas valdības ekonomisko politiku un finanšu institūtu alkatību, cietuši vismaz 70 cilvēki, vēsta aģentūra AFP, atsaucoties uz Itālijas plašsaziņas līdzekļiem.

25 cilvēkiem sniegta medicīniskā palīdzība blakus protestu vietai San-Džovanni in Laterano laukumam, savukārt pārējie nogādāti vairākās Itālijas galvaspilsētas slimnīcās. Vismaz trīs cietušo stāvoklis ir smags.

Policija pret protestētājiem, kuri sarīkoja ugunsgrēku Itālijas Aizsardzības ministrijas ēkas flīģelī, kā arī sāka demolēt veikalus un aizdedzināja vairākus automobiļus, ieskaitot policijas mašīnas, izmantoja ūdensmetējus un asaru gāzi.

Pēc Romas mēra Džanni Alemano vārdiem, ar grautiņu rīkošanu nodarbojusies kāda organizēta grupa, kas pievienojusies protestu dalībniekiem un izprovocējusi nekārtības. „Šodien Romā mēs redzējām sliktāko, kas ir Eiropā,” paziņoja Romas mērs.

Kopumā Romas ielās sestdien izgāja vairāki desmiti tūkstoši cilveku. Demonstrācijas, kuras iedvesmojusi amerikāņu kustība Okupē Volstrītu! Un protesti Madrides Puerta del Solas laukumā, 15. oktobrī notika kopuma 951 pilsētā 82 pasaules valstīs, uzsver aģentūra. Pasākumiem bija galvenokārt miermīlīgs raksturs, lai arī tie piesaistīja paaugstināto tiesībsargājošu institūciju uzmanību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits