Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Romnijs: Ķīnas "blēdībām" jādara gals

Ķīnas "blēdībām" tirdzniecībā ir jādara gals, bet pašreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija to izdarīt nespēj, paziņoja republikāņu Baltā nama pretendents Mits Romnijs.

Otrdien Romnijs uzsāka lielu priekšvēlēšanu turneju, kuras gaitā viņš apmeklēs Lielbritāniju, Izraēlu, palestīniešu teritorijas un Poliju. Turnejas gaitā kandidāts grasās uzstāties ar vairākiem paziņojumiem ārpolitikas jomā, kas kļūs par viņa prezidenta starptautiskās programmas pamatu.

Ceļojumu Romnijs uzsāka ar uzstāšanos kara veterānu konferencē Nevadā - tradicionālajā ASV prezidenta amata kandidātu pieturas punktā. "Mēs esam satapušies ar Ķīnas pieaugošās ietekmes briesmām. Ķīnas Tautas Republika ir vērīga attiecībā uz savas valdības interešu aizsardzību, bet pārāk bieži neievēro savu pilsoņu tiesības un selektīvi izturas pret brīvībām. Tirdzniecībā ar ASV Ķīna, lai iegūtu pārsvaru, pieļauj klajus patentu un intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumus, turklāt arī amerikāņu kompānijām liedz pieeju tirgiem un manipulē ar valūtas kursu," uzstājoties konferencē, sacīja Romnijs.

Visas šīs darbības ir novedušas pie tā, ka ASV cieš zaudējumus, bet Obamas administrācija uz notiekošo skatās "caur pirkstiem". "Saprotams, tas ir mūsu interesēs, lai Ķīna būtu mūsu partneris pasaules stabilitātes un drošības nostiprināšanā. Mēs sveicam tās piedalīšanos tirdzniecībā. Bet blēdības pilnīgi un galīgi ir jāpārtrauc. Prezidents [Obama] to nav izdarījis un neizdarīs. To izdarīšu es," solīja Romnijs.

Prezidenta vēlēšanas ASV notiks 6.novembrī. Romnija sāncensis no Demokrātiskās partijas ir pašreizējais valsts galva Baraks Obama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits