Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Saeima noraida LRA priekšlikumu aizliegt sejas aizklāšanu publiskā vietā

Saeima šodien nolēma nenodot izskatīšanai komisijās Latvijas Reģionu apvienības deputātu iesniegto likumprojektu "Par personas sejas aizklāšanas regulējumu publiskās vietās", kas paredzēja aizliegt sejas aizklāšanu publiskās vietās, kā arī noteikt sodu par normas nepildīšanu.

Piedāvātais regulējums paredzēja, ka sejas aizklāšana publiskās vietās būtu atļauta tām personām, kam tā nepieciešama saistībā ar darba pienākumu pildīšanu. Aizliegums neattiektos arī uz sporta, mākslas un tradicionālās kultūras svētkiem.

Komisijām netika nodoti arī grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredzēja par sejas aizklāšanu publiskās vietās, izņemot izņēmuma gadījumus, uzlikt naudas sodu no 50 līdz 150 eiro. Savukārt par personas piespiešanu aizklāt seju varētu uzlikt naudas sodu no 100 līdz 350 eiro. Šajā gadījumā sodāma būtu persona, kas piespiedusi seju aizklāt.

Likumprojekta autori skaidroja, ka speciāls regulējums ir nepieciešams, ņemot vērā līdzšinējo Eiropas valstu pieredzi, un likuma mērķis ir palielināt sabiedrisko kārtību un drošību, cilvēkiem atrodoties publiskās vietās.

Partija ir nobažījusies par iespējamu dažāda līmeņa draudu palielināšanos, pieaugot patvēruma meklētāju un bēgļu skaitam no Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīm. Tiek norādīts, ka teroristi un citi vardarbīgi noskaņoti indivīdi mēdz izmantot iespēju aizsegt seju ar apģērbu publiskās vietās, lai izraisītu nekārtības, bojātu īpašumus, kā arī radītu draudus personu veselībai un dzīvībai. Tāpēc daudzās Eiropas valstīs un pilsētās ir aizliegts publiskās vietās nēsāt apģērbu, kas aizklāj seju. Līdzīgs aizliegums ir spēkā Francijā, Beļģijā, Nīderlandē, Šveicē (Tičino kantonā), kā arī atsevišķās Itālijas un Spānijas pilsētās. Arī dažās Vācijas federālajās zemēs sievietēm, kuras strādā sabiedriskas nozīmes darbavietās, īpaši skolās un birojos, aizliegts nēsāt apģērbu, kas aizklāj seju.

Arī Eiropas Cilvēktiesību tiesa ir atzinusi, ka aizliegums aizklāt seju publiskās vietās nav pretrunā ar reliģisko brīvību, tiesībām uz pulcēšanos un tas nav diskriminējošs.

Drošības policija (DP) aģentūrai LETA iepriekš komentējusi, ka neiebilst pret diskusijām par šo jautājumu, kurās tiktu izvērtēta gan starptautiskā pieredze, gan nepieciešamība pēc iespējamiem ierobežojumiem Latvijā. Tajā pašā laikā DP vērš uzmanību uz to, ka valstīs, kurās šāds aizliegums ticis ieviests, tas izraisījis vietējo musulmaņu kopienu protesta akcijas, kas atsevišķos gadījumos pāraugušas arī vardarbīgās sadursmēs ar policiju.

Top komentāri

Einārs
E
Tie salašņas uzvedās tā it kā vēlēšanu vairs brīvā Latvijā nebūs, jo atklāti demonstrē, ka vēlētāju viedoklis šiem lopiem ir pie dirsas !!!
!
!
Vai Saeima atbalsta burkas, galvu nociršanu neticīgajiem, ticīgo apgraizīšanu un Allaha cūku būšanu?
Saeima
S
tikai prot savu tautu dr.zt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits