Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Separātisti paziņo, ka Porošenko sagrāvis miera līgumu

Prokrieviskie seperātisti trešdien paziņojuši, ka Ukrainas preizdents Petro Porošenko ir sagrāvis Minskas miera līgumu, ziņo raidsabiedrība BBC. Seperātistu paziņojums ir atbilde, uz Porošenko otrdienas piedāvājumu – atcelt Doņeckas un Luhanskas īpašo statusu.

Savukārt Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks trešdien paziņojis,  ka "līdz tam brīdim, kamēr teritorijas kontrolēs visādi viltvārži", Ukraina nesūtīs uz turieni līdzekļus. Viņš arī piebildis, ka Ukraina izmaksās visus sociālos pabalstus visiem Donbasa teritorijā esošajiem pilsoņiem, ja vien "krievu teroristi aizvāksies" no Luhanskas un Doņeckas, ziņo aģentūra LETA.

Ukraina Donbasā turpinās piegādāt gāzi un elektroenerģiju. Premjers norādīja, ka viedokļi jautājumā par gāzes un elektroenerģijas piegādēm uz teroristu kontrolētajām teritorijām dalās, tomēr, viņaprāt, lēmums ir pareizs. "Tur atrodas mūsu pilsoņi, un valdība neļaus tiem nosalt. Tas novestu pie humānās katastrofas," sacījis Jaceņuks.

Jau vēstīts, ka Ukrainas valdību, saniknojušas svētdien seperātistu rīkotās vēlēšanas, kuras Porošenko nosauca par farsu un Rietumu valstis atteicās uzskatīt par leģitīmām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits