Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Simtiem cilvēku bojāejā vainoto Sewol kapteini pieprasa sodīt ar nāvi

Dienvidkorejas prokuratūra pieprasījusi aprīlī nogrimušā prāmja Sewol kapteini Lī Džūnseoku sodīt ar nāvi. Traģiskajā negadījumā, kurā izmeklētāji vaino apkalpes locekļu nekompetento rīcību gan pirms pašas avārijas, gan apsūdz kapteini un vairākus apkalpes locekļus bēgšanā no prāmja, pametot pasažierus likteņa varā, bojā gāja vairāk nekā 300 cilvēki, turklāt ļoti daudzi no tiem bija bērni, vēsta The Guardian.

Kopumā pēc traģēdijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzības 15 apkalpes locekļiem, kuri kuģi pameta pirms tā nogrimšanas. Kapteinis Džūnseoks apsūdzēts slepkavībā, un viņam par pienākumu nolaidīgu pildīšanu, kā rezultātā bojā gāja 304 cilvēki, pēc prokuratūras ieskatiem, jāsaņem augstākais soda mērs – nāvessods. Apsūdzības slepkavībā izvirzītas vēl trim apkalpes locekļiem, kuriem draud mūža ieslodzījums.

Pārējie prāmja komandas locekļi tiek vainoti nolaidīgā dienesta uzdevumu pildīšanā, un viņiem draud 15-30 gadus ilgs cietumsods.

Pirms gļēvas bēgšanas no grimstošā prāmja apkalpe ar kapteiņa ziņu pasažierus norīkoja palikt savās kajītēs. Daudzi gāja bojā, iesprostoti pārblīvētās mazās prāmja telpās. "Kuģa kapteinis nepielika ne kripatas pūļu, lai izglābtu pasažierus," teikts prokuratūras paziņojumā.

Nāvessods Dienvidkorejā tiek piespriests reti, un pēdējo reizi izpildīts pirms 17 gadiem, vēsta CNN. Tomēr šāda nacionāla mēroga traģēdija izraisīja arī milzīgu spiedienu no sabiedrības puses – vēl pirms tiesas procesa sākuma Dienvidkorejas varas iestādes tika asi kritizētas gan par zemiem drošības standartiem pasažieru pārvadājumu jomā, gan lēno un neefektīvo glābšanas operāciju, kā rezultātā no teju 500 pasažieriem tika izglābti tikai 174.

Jau vēstīts, ka prāmis Sewol pie Dienvidkorejas krastiem apgāzās 16. aprīlī. Bojā gāja vairāk nekā 300 cilvēki, turklāt, meklējot prāmī iesprostoto mirstīgās atliekas, bojā gāja arī nirējs.

Drīz pēc katastrofas internetā publicēts arī video, kurā nofilmēta kapteiņa bēgšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits