Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Slovēnijas premjers: Leiena un Borels šonedēļ apmeklēs Kijivu

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena un Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels šonedēļ apmeklēs Kijivu, paziņojis Slovēnijas premjerministrs Janezs Janša.

Viņš arī paziņoja par vairāku diplomātisko misiju atgriešanos Ukrainas galvaspilsētā.

"Slovēnijas diplomātiem Kijivā pievienojas lietuvieši. Tāpat tur atgriežas ES misija. Šonedēļ uz Kijivu dosies arī Eiropas Komisijas prezidente un ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā. Šoreiz Slovēnija rādīja piemēru," Janša vēstīja tviterī.

Vienlaikus EK prezidentes darba kārtībā tuvākajām dienām nav informācijas par vizīti Kijivā. Šodien un rīt viņai paredzēti pasākumi Strasbūrā, bet ceturtdien plānota vizīte Bulgārijā. Piektdien Leienas darba kārtībā nekas nav rakstīts, bet sestdien plānota dalība Varšavā notiekošajā akcijā "Stand Up For Ukraine" kopā ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo un Polijas prezidentu Andžeju Dudu.

Marta beigās Slovēnijas diplomāti, kas drošības apsvērumu dēļ atstāja Ukrainas galvaspilsētu, sākoties Krievijas iebrukumam, atgriezās Kijivā.

Lietuvas ārlietu ministrs Gabriaļus Landsberģis, pirmdien paziņojot par Krievijas vēstnieka izraidīšanu un konsulāta Klaipēdā slēgšanu, arī informēja par to, ka Lietuvas vēstnieks Ukrainā atgriežas Kijivā.

Marta vidū Janša kopā ar kolēģiem no Polijas un Čehijas apmeklēja Kijivu un apliecināja solidaritāti un atbalstu Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits