Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Starptautiskā Darba organizācija: Augstā bezdarba dēļ ES un arābu valstīs pieaug sociālu nemieru risks

Augstā bezdarba dēļ pasaulē, sevišķi Eiropas Savienībā (ES) un arābu valstīs, pieaug sociālo nemieru izcelšanās risks, pirmdien brīdināja ANO Starptautiskā Darba organizācija (ILO).

Savā jaunākajā pārskatā ILO pētnieki brīdina, ka tuvākajos divos gados pasaulē izveidos tikai pusi no 80 miljoniem darba vietu, kuru izveide būtu nepieciešama nodarbinātības situācijas uzlabošanai.

"Mēs lēšam, ka tuvākajos divos gados globālajai ekonomikai vajadzēs 80 miljonus jaunu darba vietu, lai bezdarbs samazinātos līdz tādam līmenim, kāds tas bija pirms krīzes 2007.gadā. Tomēr, spriežot pēc pašreizējām tendencēm, pasaules ekonomikā radīs vien 40 miljonus darba vietu," secināts ILO pētījumā.

Tajā minēts, ka lielākā daļa jauno darba vietu tiks izveidotas attīstības valstis, savukārt valstīs ar attīstītu ekonomiku radīsies tikai 2,5 miljoni jaunu darba vietu.

Akūtais darba vietu trūkums palielinās sociālo spriedzi rūpnieciski attīstītajās pasaules valstīs, bažījas Starptautiskā Darba organizācija, norādot, ka no 118 pētījumā ietvertajām valstīm 45 zemēs "vairojas sociālo nemieru risks". "Tas sevišķi attiecas uz attīstītajām valstīm ES, arābu reģiona zemēm un mazākā mērā uz Āziju," minēts ILO pārskatā.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā daudzās Eiropas un ASV pilsētās notikuši vērienīgi protesti pret globālo finanšu sistēmu, kuru demonstranti ir apsūdzējuši krīzes izraisīšanā, kuras dēļ miljoniem cilvēku visā pasaulē zaudēja darbu.

Jau pērnā gada  beigās bezdarba līmenis pasaulē bija sasniedzi visu laiku augstāko līmeni - 200 miljonus cilvēku, un ANO lēš, ka šogad situācija kļūs vēl sliktāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits