Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Strosam-Kānam uzrādītas apsūdzības lietas par sutenerismu ietvaros

Bijušajam Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājam Dominikam Strosam-Kānam pirmdienas, 26. marta vakarā uzrādītas apsūdzības par līdzdalību noziedzīgā grupējumā, kas nodarbojies ar sutenerismu, vēsta aģentūra AFP, atsaucoties uz viņa advokātiem.

Oficiālas apsūdzības, pēc advokātu vārdiem, D. Strosam-Kānam tika uzrādītas pēc nopratināšanas Lilles pilsētas tiesībsargājošajās institūcijās. D. Strosam-Kānam atļauts palikt brīvībā ar nosacījumu, ka viņš iemaksās drošības naudu 100 tūkstošu eiro apmērā.

Bijušais SVF ir kategoriski noraidījis visas viņam izvirzītās apsūdzības. „Viņš paziņoja, ka neatzīst savu vainu un nekad nav pat nojautis, ka sievietes, ar kurām viņš ticies, bija prostitūtas,” paziņoja viens no D. Strosa-Kāna advokātiem Rišārs Malka (Richard Malka).

Apsūdzības D. Strosam-Kānam ir uzrādītas lietas par noziedzīga tīklu, kas piegādāja prostitūtas no Lilles viesnīcas Carlton izklaides pasākumiem ar augstu stāvošu viesu piedalīšanos Parīzē un citās Francijas pilsētās, ietvaros. 2011. gada rudenī šīs lietas izmeklēšanas ietvaros tika aizturēti vairāki Lilles pilsētas administrācijas un policijas augsta ranga darbinieki.

D. Strosam-Kānam šajā lietā sākotnēji bija liecinieka statuss, tomēr pēc tam tiesībsargājošajām institūcijām radās aizdomas, ka SVF bijušais vadītājs zinājis par noziedzīgā grupējuma aktivitātēm. 2012. gada 21. februārī D. Stross-Kāns tika apcietinās Lilles žandarmērijā, uz kurieni viņš bija izsaukts nopratināšanai. Divas dienas vēlāk viņu atbrīvoja, uzliekot par pienākumu ierasties uz jaunu nopratināšanu 28. martā.

Arī februārī D. Stross-Kāns paziņoja tiesībsargājošām institūcijām, kas neuzskata sevi par vainīgu jebkādos likumpārkāpumos. Pie tam viņš, kā vēsta Francijas plašsaziņas līdzekļi, nopratināšanas laikā atzina, ka apmeklējis pasākumus ar meiteņu no Carlton viesnīcas piedalīšanos, tomēr nav zinājis, ka viņas ir prostitūtas.

Jāatgādina, ka 2011. gada maijā D. Stross-Kāns kļuva par cita seksa skandāla galveno figurējošo personu. Viņš tika aizturēts ASV sakara ar apsūdzībām seksuālā varmācībā pret Ņujorkas viesnīcas Sofitel istabeni. Pēc aresta D. Stross-Kāns atkāpās no SVF izpilddirektora amata. Tomēr jūlijā kļuva zināms, ka lieta pret D. Strosu-Kāna faktiski ir sabrukusi. Izmeklētājiem radās nopietnas šaubas par istabenes liecību, uz kurām balstījās apsūdzība, patiesumu. Rezultātā D. Stross-Kāns vispirms tika atbrīvots no aresta, bet drīz pēc tam tika atsauktas arī visas pret viņu izvirzītās apsūdzības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits