Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Teksasas reindžeri cīnīsies pret narkobandām

Teksasas reindžeru vienības tiks nosūtītas uz ASV un Meksikas pierobežu, lai cīnītos ar narkobandu pieaugošo vardarbību. ASV Teksasas štata gubernators Riks Perijs paziņojis, ka izšķīries par šādu soli, jo ASV federālā valdība nav izrādījusi vēlmi palīdzēt risināt problēmu.

"Reindžeru iesaistīšana ir centiens aizpildīt plaisu drošībā, ko radījusi federālās valdības nespēja adekvāti sargāt mūsu robežu ar Meksiku," sacīja R.Perijs. "Reindžeri tagad piedalīsies līdz šim viņiem nebijuša līmeņa visaptverošā operācijā."

Viņš stāsta, ka šā gada sākumā lūdzis ASV Iekšzemes drošības ministri Dženetu Napolitāno nosūtīt uz Teksasu aptuveni tūkstoti Nacionālās gvardes kareivju, bet pagājušajā mēnesī šo prasību vēlreiz paudis vēstulē ASV prezidentam Barakam Obamam, vēsta AP. Pieprasījums noraidīts, jo neesot bijis skaidrs, kas par to maksās un kā kareivji tiktu izvietoti.

Pēdējos mēnešos Teksasā, jo sevišķi Elpaso pilsētā, pieaugusi vardarbība, kurā vainojami cilvēki, kas galvenokārt saistīti ar Meksikas narkokarteļiem.

Gubernators informējis, ka reindžeri izvietosies uz noslogotākajiem autoceļiem un pierobežas rajonos, kur novērots augsts noziedzības risks. Šie pasākumi izmaksāšot 110 miljonus dolāru (52,8 miljoni latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits