Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Telavivā uzstādīs raķešu pārtveršanas sistēmu

Izraēlas armija pirmdien sāks uzstādīt Telavivā raķešu pārtveršanas sistēmas Dzelzs kupols (Iron Dome) bateriju, paziņoja armijas preses sekretārs. "Dzelzs kupols tiek inkorporēts Izraēlas armijas sirdī. Šī procesa ietvaros sistēma tiek dislocēta dažādās vietās un nākamo dienu laikā - arī [Telavivas] Gušdanas rajonā," teikts svētdienas vakarā publicētajā paziņojumā. Dislocēšana ir "daļa no ikgadējā apmācību plāna šai sistēmai", piebilda armijas preses sekretārs.

Lēmums novietot Dzelzs kupola bateriju Telavivā pieņemts laikā, kad ir pieaudzis saspīlējums reģionā un izteikti pieņēmumi par iespējamu Izraēlas uzbrukumu Irānas kodolprogrammas objektiem. Izraēla noliedz, ka būtu pieņemts lēmums par šādu apsteidzošu uzbrukumu.

Dzelzs kupola pirmā baterija pērn 27.martā tika dislocēta pie Beerševas pilsētas valsts dienvidos pēc tam, kad šī pilsēta tika apšaudīta ar raķetēm Grad no Gazas joslas teritorijas. 4.aprīlī šī sistēma tika dislocēta arī ap ostas pilsētu Aškelonu valsts dienvidos.

Dzelzs kupols vēl ir eksperimentālā stadijā un nenodrošina pilnīgu aizsardzību, tomēr šī sistēma ir veiksmīgi notriekusi vairākas raķetes, kas bija raidītas no Gazas joslas. Tās mērķis ir pārtvert raķetes un artilērijas šāviņus, kas raidīti no četru līdz 70 kilometru attāluma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits