Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Tiesas spriedums Sewol traģēdijā - prāmja kapteinis izsprūk no nāvessoda

Notiesāts aprīlī nogrimušā Dienvidkorejas prāmja Sewol kapteinis Lī Džūnseoks, kurš tiek vainots nolaidīgā dienesta uzdevumu pildīšanā, kā rezultātā bojā gāja vairāk nekā 300 cilvēku, un bēgšanā no kuģa. Kaut prokurori pieprasīja Džūnseoku sodīt ar nāvi, tiesa nolēma viņam piespriest 36 gadus cietumā, vēsta BBC.

Kapteinis tika attaisnots vienā no apsūdzībām, proti, viņš netika notiesāts par slepkavību. Džūnseokam cietumsods piespriests par "jūrnieku likuma" pārkāpšanu – kuģa pamešanu pirms izglābti tā pasažieri, vēsta CNN.

Džūnseokam, kurš ir gandrīz 70 gadus vecs, spriedums praktiski nozīmē mūža ieslodzījumu. Viņš tiesas zālē klātesošajiem atvainojies par savu necienīgo rīcību, pametot grimstošo kuģi un tās pasažierus likteņa varā.

Tomēr saniknotos bojāgājušo tuviniekus tiesas lēmums neapmierina, un viņi norādīja - "katastrofā vainīgie [kuģa apkalpe un kapteinis] ir pelnījuši ko ļaunāku par nāvi".

Tuvinieki visas piecu mēnešu ilgās izmeklēšanas un tiesas procesa laikā asi kritizēja gan izmeklētājus, gan valsts politisko vadību par neefektīvu izmeklēšanas procesu un neizdarību.

Kopumā cietumsodus saņems 15 apkalpes locekļi, ieskaitot kapteini. Prāmja galvenais inženieris notiesāts par slepkavību un cietumā pavadīs 30 gadus, bet vēl 13 apkalpes locekļi aiz restēm pavadīs līdz 20 gadiem.

Jau vēstīts, ka prāmis Sewol netālu no Dienvidkorejas krastiem apgāzās šā gada 16. aprīlī. Traģēdijā bojā gāja vairāk nekā 300 no kuģa teju 500 pasažieriem.

Īsi pēc traģēdijas internetā publicēts arī video, kurā redzams, kā kapteinis Lī Džūnseoks bēg no grimstošā prāmja.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka prāmis apgāzies nenostiprinātas kravas dēļ. Veicot asu pagriezienu, krava saslīdējusi uz sasvērusi kuģi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits