Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Tjumeņas aviokatastrofa notikusi apledojuma dēļ

Apledojuma izraisītas tehniskās problēmas varētu būt galvenais iemesls, kādēļ pirmdienas rītā neilgi pēc pacelšanās no Tjumeņas lidostas nogāzās pasažieru lidmašīna, nogalinot 31 cilvēku, trešdien paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komisija. «Izmeklēšana kā visticamāko aviokatastrofas cēloni izskata lidmašīnas neapstrādāšanu ar pretapledošanas līdzekli,» komisijas vadītāja Vladimira Markina teikto citē _NEWSru.

_ To, ka pirms pacelšanās aviokompānijai UTair piederošā lidmašīna ATR-72 netika aplaistīta ar aviācijas antifrīzu, apstiprinot cilvēki, kam vajadzēja veikt apstrādi, un lidostas novērošanas kameras.

Ja šī versija apstiprināsies, katastrofā varēs vainot vai nu lidmašīnas ekipāžu, vai lidostas darbiniekus. Pagaidām gan nav zināms, kurš pieņēma lēmumu atteikties no lidaparāta apstrādes ar pretapledošanas līdzekli.

UTair vadība apgalvo, ka tās pilotiem ir obligāts pienākums nodrošināt, ka viņu lidmašīnu apstrādā ar antifrīzu. «Kāds šajā neizdarībā cenšas apvainot ekipāžu, bet es vēlreiz pateikšu, ka ekipāža rīkojās pēc pieņemtās kārtības,» lidsabiedrības ģenerāldirektors Andrejs Martirosovs sacīja aģentūrai RIA Novosti.

UTair lidmašīna, kurā atradās 43 cilvēki, to vidū četri apkalpes locekļi, pirmdien agri no rīta labvēlīgos laikapstākļos pacēlās no Tjumeņas pilsētas Sibīrijā, lai lidotu uz Surgutu. Tomēr trīs minūtes pēc pacelšanās pārtrūka sakari ar lidaparātu, bet vēl pēc četrām minūtēm tas nogāzās, cenšoties veikt ārkārtas piezemēšanos. Katastrofā bojā gāja visi četri apkalpes locekļi un 27 pasažieri. 12 cilvēki izdzīvoja, bet viņu stāvoklis vēl trešdien tika raksturots kā ļoti smags.

UTair vadība un aviācijas eksperti ir vienisprātis, ka katastrofā izdzīvojušie var pateikties lidmašīnas pilotiem, kuri līdz pēdējam brīdim darījuši visu, lai faktiski nevadāmais lidaparāts veiktu pēc iespējas mīkstāku nosēšanos, bet paši samaksāja ar dzīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits