Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Tokijas lidostā avarē kravas lidmašīna

Katastrofu filmās redzētam līdzīgas ainas pirmdien norisinājās Japānas galvaspilsētas Tokijas galvenajā lidostā, kad nosēšanās laikā avarēja amerikāņu pārvadājumu kompānijai FedEx piederošā kravas lidmašīna. Katastrofas rezultātā bojā gāja abi lidmašīnas piloti. Izmeklētāji uzskata, ka negadījums noticis laikapstākļu dēļ, bet neizslēdz arī lidmašīnas problēmas, vēsta AP.

Incidents notika brīdī, kad FedEx piederošā lidmašīna McDonnell Douglas MD — 11 nosēdās Tokijas Naritas starptautiskajā lidostā. Lidostas novērošanas kameru fiksētajos kadros redzams, ka lidaparāts ar purngalu smagi atsitas pret skrejceļu, sasveras uz kreiso spārnu un apmetas otrādi. Apgāšanās brīdī lidmašīnu pārņēma milzīgas liesmas.

Uz notikuma vietu nekavējoties atsteidzās ugunsdzēsēji un ātrā palīdzība. Aptuveni trīsdesmit minūtes bija nepieciešamas, lai ugunsdzēsēji apslāpētu sarkanās liesmu mēles, kas bija pārņēmušas lidmašīnu. 54 gadus vecais pilots un 49 gadus vecais otrais pilots tika nogādāti slimnīcā, kur viņi no gūtajām traumām mira. Abi vīrieši bija ASV pilsoņi.

Lidmašīna avarēja uz garākā no diviem Naritas lidostas skrejceļa, tādēļ tas tika slēgts un nācās atcelt vairumu ienākošo reisu. Vēl vairākas stundas pēc katastrofas uz skrejceļa dega lidmašīnas atlūzas.

«Mūsu rīcībā ir informācija, ka spēcīgs vējš radīja lidmašīnas novorzīšanos no skrejceļa,» teikts Naritas lidostas paziņojumā. Arī izmeklētāji pieļauj, ka katastrofu varētu būt izraisījusi neliela turbulence vai pēkšņas vējas brāzmas, kas var pamest lidmašīnu augšā vai ietriekt zemē nolaišanās laikā. Tomēr izmeklētājus piesardzīgus rada fakts, ka lidmašīnas piezemēšanās brīdī lidostā pūta vējš ar 72 kilometrus stundā lielu ātrumu, kas nav tik bīstams, lai radītu draudus.

Tādēļ tiks izmeklēts vai avārija nav notikusi lidmašīnas MD — 11 tehnisko problēmu dēļ. Šīs modeļa lidmašīnas arī agrāk piezemēšanās brīdī iekļuvušas avārijās, arī piloti iepriekš par tām ir sūdzējušies. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits