Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Tulūzas šāvēju atpazinis Kandahāras cietuma priekšnieks

Vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par septiņu cilvēku slepkavībām Tulūzā un tās apkārtnē, atpazinis Afganistānas pilsētas Kandaharas cietuma direktors, vēsta aģentūra Reuters. Atbilstoši Gulama Faruka (Ghulam Faruq) vārdiem, šobrīd kādā no mājām Tulūzā drošības spēku ielenktais Muhameds Merā (Mohammed Merah) ir viens no Kandahāras cietuma bijušajiem ieslodzītajiem, kuram izdevies aizbēgt.

Kā stāsta cietuma direktors, M. Merā ticis apcietināts 2007. gadā sakarā ar aizdomām par terora akta sagatavošanu. Drīz vien viņam piespriests trīs gadus ilgs cietumsods, tomēr jau 2008. gadā viņš pievienojies grupējuma Taleban biedriem, kuri organizēja bēgšanu no cietuma. Vai pēc izkļūšanas brīvībā M. Merā ticis izsludināts starptautiskajā meklēšanā, nav precizēts.

Kā tika ziņots iepriekš, Muhameds Merā ir alžīriešu izcelsmes francūzis. Sevi viņš nosauca par Al Qaeda kaujinieku. Pēc M. Merā vārdiem, slepkavības bijušas viņa atriebība par Francijas karaspēka klātbūtni musulmaņu valstīs, kā arī par Palestīnas bērnu bojāeju Izraēlas un palestīniešu konflikta ietvaros.

Tāpat zināms, ka M. Merā agrāk vairākkārt apmeklējis Afganistānu un Pakistānu, kamdēļ franču varas iestādes nodarbojušās ar viņa novērošanu.

Naktī no 20. uz 21. martu māju, kurā dzīvo M. Merā, ielenca policija. Apšaudes laikā ievainojumus guvuši trīs policisti, pats M. Merā ir iebarikādējies mājās un bruņojies ar šaujamieročiem. Uz notikuma vietu tika izsaukta arī terorista māte, kura tomēr atsacījās runāt ar dēlu, paziņojot, ka nespēj viņu ietekmēt. Tomēr M. Merā ir pieļāvis, ka šīs dienas laikā varētu padoties policijai. Francijas masu informācijas līdzekļi gan izsaka pieņēmumu, ka terorists dos priekšroku iešanai bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits